Dit was Dames 5 in 2017-2018

Yannick (trainer/coach), Danielle (libero), Esther, Hanneke, Lisette, Sylvia, Karen, Mariska [staand] / Erica, Michelle, Ellen, Juul, Lieke [zittend]

Missie geslaagd

Vorig seizoen 4e in de 2e klasse met Dames 4, dit seizoen kampioen in de 3e klasse met Dames 5! Dat geldt althans voor trainer/coach Yannick en speelsters Juul, Sylvia, Lieke, Erica en Karen. Zoals verwacht vormden deze dames met versterking van oude bekenden en nieuwe gezichten  een 2e-klasse-waardig team!

Lees ook:

Oude bekenden

Spelverdeelster Juul verdeelt haar volleybaltijd tussen Leython en haar team in Frankrijk. Vorig seizoen ging dat met behulp van invalsters allemaal net goed. Voor seizoen 2017-2018 verwelkomden we spelverdeelster Ellen natuurlijk met open armen. Na een jaar zonder volleyballen had ons favoriete bestuurslid er gelukkig weer zin in!

Afscheid

Gelukkig waren ook ‘herintreedsters’ Mariska, Esther en Hanneke bereid om met ons de 3e klasse in te gaan. Hun ervaring uit de 1e of zelfs promotieklasse was natuurlijk meer dan welkom! Libero Mariska was zeer waardevol voor onze verdediging en we hopen dat haar fikse enkelblessure gauw weer herstelt!

Middenaanvalster Esther heeft het hele seizoen probleemloos kunnen spelen, maar verhuist helaas naar een andere regio.  Ook buitenaanvalster Sylvia zijn we helaas voorgoed kwijt: haar knie moet het volleybalveld vermijden. Buitenaanvalster Hanneke komt hopelijk wel weer terug, maar aan de foto kun je zien dat ze het nieuwe seizoen nog niet met ons zal kunnen starten!

Nieuwe gezichten

Omdat we aanvankelijk al met 12 speelsters waren, startte de kleine, maar snelle en sterke Suus bij ons als meetrainster. Later speelde ze als invaller bij Mix 1 en Dames 6. Gelukkig kon ze ons ook regelmatig helpen nadat Hanneke, Sylvia en later Mariska uit waren gevallen.

Middenaanvalster Lisette speelde al bij Leython, maar was nieuw voor dames 5. Bescheiden als ze is ziet ze zichzelf nog geen wedstrijden in de 2e klasse spelen. Ze heeft veel geleerd en zeker blokkerend haar steentje bijgedragen!

Van SKC kwam de oud-spelverdeelster Danielle. Vanwege een langdurige schouderblessure speelde ze dit seizoen voor het eerst als libero, gesteund door onze ervaren Mariska.

Voor buitenaanvalster Michelle was haar eerste jaar bij Leython best even wennen. Als teams zijn we aardiger voor elkaar dan de damesteams in de Zeeuwse competitie, waar ze begon met volleyballen. Individueel zijn we hier veel directer dan in de Vlaamse competitie, waar ze de afgelopen jaren speelde. Die competitie is ook heel anders georganiseerd. Een team speelt twee wedstrijden: elk team bestaat daardoor eigenlijk uit een A- en een B-team.

Komend seizoen

Van de 12 + 1 speelsters blijven er voor de start van komend seizoen waarschijnlijk ongeveer 8 over. De gaten vallen op midden en aan de buitenkant. Over een week of 2 komt de technische commissie met de nieuwe teamindeling. Blijven we bij elkaar? Wie komen erbij? Wij zijn erg benieuwd!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *