Een SUPER geslaagd Superhelden kamp

Donderdag

Op 30 juni verzamelde alle superhelden in spe zich bij de Bloemerd. Toen de bus was ingeladen klom iedereen supersnel aan boord en konden we om 10 uur vertrekken naar onze Head Quarter in Blitterswijck. Daar aangekomen mochten de superhelden meteen beginnen met het redden van de wereld door het hele bos rondom onze HQ te ontdoen van zwerfafval en plastic.

 

Na de lunch en het klaarmaken van de slaapplekken was het tijd om alle aanwezigen te leren kennen. Zo vertelde de leiding wat hun super krachten waren. We hadden onder andere onzichtbare Gijs, de enige echte Deadpool, de Alles-roze-man, de Pleister-held, de Super-zonnebrand-smeer-held (die overigens zelf al verbrand was op de eerste dag), Carla-de-super-koe en natuurlijk onze Super-chef die het hele kamp fantastische maaltijden heeft verzorgd voor alle hongerige superhelden. Toen was het de beurt aan alle helden in opleiding om kennis met elkaar te maken. Na het kennismakingsspel was het tijd om de super alter ego’s verder te ontwikkelen. Iedereen mocht hun eigen cape en masker gaan ontwerpen. Deze knutselmiddag werd natuurlijk afgesloten met een super-modeshow.

 

Toen was het tijd voor een beetje krachtvoer van Super-chef voor we alle superheldenkwaliteiten gingen testen bij het ultieme-superhelden-vierkamp. Tijdens dit vierkamp werkten de superhelden in spe aan hun teamwork, inventiviteit, communicatie en conditie en moesten zij hun superbrein echt laten kraken. En alsof dat nog niet genoeg was, was het daarna tijd voor het smokkelspel. Hier mochten alle aankomende helden even in de huid van de slechteriken kruipen. Er was namelijk een bank beroofd en zij moesten al het geld veilig naar de overkant van het bos krijgen voor zij van hun luxe leventje konden gaan genieten op een onbewoond eiland. Dit werd hen natuurlijk niet makkelijk gemaakt. In het bos stikte het van de superheldenleiding die de slechteriken achterna gingen om al het gestolen geld weer terug te brengen naar de bank. Helaas gingen de slechteriken er deze keer met de winst vandoor. Na de overwinning was het wel echt hoog tijd om lekker naar bed te gaan.

 

Vrijdag

De volgende ochtend begonnen we de dag goed met het leren van de superheldendans, gevolgd door het ontbijt. Hierna was het weer tijd om de superhersenen en –krachten aan het werk te zetten. Gijs had namelijk tijdbommen gevonden rondom het HQ. Hoog tijd dus om de wereld te redden voor ze zouden ontploffen! Om hints te krijgen over waar de tijdbom van jouw groep verstopt lag werd de quiz zonder antwoorden gespeeld. Er werd een opdracht voorgelegd en iedere groep moest raden wat het antwoord was, waarna de opdracht moest worden uitgevoerd. Voor ieder goed antwoord kreeg het team een punt en het aantal punten bepaalde het aantal hints dat de groepjes kregen. Gelukkig hadden wij een uitstekende groep superhelden en –speurneuzen bij ons en werden alle tijdbommen op tijd ontmanteld.

 

Na de lunch was het tijd voor het Heldenrenspel. Hierbij moesten de groepjes vragen beantwoorden en voor iedere twee goede antwoorden moest de leiding van het groepje een ballon in hun pak stoppen. Het groepje van de leiding die als eerst twaalf ballonnen in zijn/haar pak had, had gewonnen. Het was een spannende strijd en de pakken van alle leiding zaten al behoorlijk vol. Dat betekende natuurlijk een worstelwedstrijdje onder luid gejuich van alle helden! Mannen tegen de vrouwen en hoe kon het ook anders… De vrouwen wonnen!!

 

Het weer was fantastisch en na al het rennen en worstelen was het tijd voor een beetje afkoeling. Tijd dus voor een waterspel! En wat zat daar nou op iedereens hoofd? Een inlegkruisje… Het watergevecht barstte los en de inlegkruisjes vielen al snel van de hoofden af. Dit weerhield de helden echter niet om lekker door te gooien met waterballonnen en emmers vol met water. Nadat iedereen weer gedoucht en opgedroogd was, was het opnieuw tijd voor een heerlijke maaltijd waarna alle kids even lekker mochten chillen onder het genot van een filmpje, chips en frisdrank.

 

Na de film was het tijd voor een verhaaltje. Er waren namelijk een aantal vreemde dingen voorgevallen… Want wat deed die man op de tractor die de hele dag heen en weer reed langs ons HQ? Waarom was de voetbalvereniging helemaal verlaten? Wat deed die speurhond op ons voetbalveld toen wij zaten te eten? Waarom hadden we nog geen enkele koe gezien? En waarom stond bij de stal een eindje verderop altijd de keukendeur open maar hadden wij nog niemand gezien? Gijs was even polshoogte gaan nemen en kwam erachter dat er al maanden ’s nachts koeien verdwenen. De man op de tractor en de speurhond waren opzoek naar aanknopingspunten die konden leiden naar de koeien, maar vonden niks behalve afgehakte ledenmaten en vertrappeld gras. Het was een groot mysterie. Alle helden moesten even bijkomen van dit verhaal en werden in groepjes meegenomen door de leiding voor een ritje in de auto. Dit ritje liep echter anders dan gepland. Chauffeur Tim zei he-le-maal niks tijdens de rit en toen de helden uit de auto mochten stappen waren het geen echte superhelden meer maar een stelletje bangeriken die gillend en struikelend de weg terug naar het HQ aflegden door het bos. Al met al een zeer geslaagde spooktocht vond de leiding, maar het mysterie was natuurlijk nog niet opgelost. Alle bangeriken/helden hadden zich verzameld bij het kampvuur en toen stond ineens de politie voor onze neus. Zij hadden melding gehad van vreemde geluiden en activiteiten in het bos en kwamen de koe-smokkelaar arresteren. Zij hadden een foto van de smokkelaar en probeerden Ilona te arresteren! Gelukkig lieten ze haar gaan nadat de leiding had uitgelegd dat wij hier gewoon op kamp waren en een spel deden.

 

Alsof de avond nog niet spannend genoeg was, werden de oudste helden daarna ook nog gedropt ergens in de buurt van de Duitse grens. Aan hun de taak om een supersnelle weg naar huis te vinden. Helaas vertrouwde een van de groepen Carla-de-super-koe en werden ze volledig de verkeerde kant op gestuurd. Dat werd nog een hele lange nacht!

 

Zaterdag

De volgende ochtend was Gijs er gelukkig achter gekomen dat de koeien niet ontvoerd werden, maar zo hard moesten werken dat zij op vakantie waren gegaan. Dat mysterie was gelukkig opgelost! Tijd om helemaal tot rust te komen bij een lesje yoga, want ook ontspannen is heel belangrijk voor helden. Alle helden kregen weer een goed ontbijt en toen was het tijd voor een nieuw mysterie. Want waar was Gijs? Nadat Gijs had verteld wat er met de koeien gebeurd was, was hij spoorloos verdwenen. In een spannend potje cluede/huttenroof werd ook dit mysterie gelukkig opgelost en kon Gijs weer aanschuiven bij de lunch. ’s Middags deden wij nog een speurtocht door het bruisende Blitterswijck en daarna kreeg iedereen de tijd om de Bonte Avond voor te bereiden.

 

Patat, dramaoefeningen en de superheldendans betekende de opening van de Bonte Avond. Een aantal helden hadden leuke acts bedacht en bij sommigen werd spontaan meegedanst op Ojalele van K3 en Cowboys en Indianen. De kampleiding had traditiegetrouw nog een liedje geschreven over dit superkamp. Nog een dansje en een beetje karaoke en toen was het alweer tijd voor het kampvuur. Hier werden een heleboel marshmellows geroosterd en uit volle borst liedjes gezongen. Al met al een fantastische laatste avond. Het vuur werd gedoofd en er heerste totale rust in en om het HQ.

 

Zondag

De volgende dag was het alweer tijd om alle spullen in te pakken, op te ruimen en weer met de bus naar huis te gaan. In de Bloemerd werden alle superhelden opgewacht door hun familie en was het tijd om nog een kleine show weg te geven. We dansten de superheldendans en zongen nog een keer het leidinglied en toen was het echt tijd om naar huis te gaan.

 

Wij willen alle aanwezige superhelden bedanken voor hun bijdrage aan dit superleuke en gezellige kamp!

 

3-2-1 *klap* *spring* *squat*

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *