Geslaagde Macaron-workshop

Op 16 maart vond de veiling van Leython DC plaats. Hier werden hele leuke producten en diensten aangeboden door zowel leden van Leython DC als plaatselijke winkeliers. Sophie, Faïza en Marleen (D4) boden op de workshop Macarons maken van Ellen (D5) en op 19 mei vond deze workshop dan ook echt plaats. Ook de vader van Sophie ging mee en maakte samen met de dames heerlijke macarons.

 

Stapje voor stapje legde Ellen het viertal uit hoe je het beslag voor de koekjes van de macarons precies zo kreeg dat deze mooi zouden rijzen in de oven. De koekjes werden opgespoten op een plaat en moesten even rusten voordat deze de oven in konden. Tijd voor het maken van de vulling: de karamel!

 

Het maken van de vulling bestond uit flink roeren en een heleboel geduld. Toen de karamel de juiste temperatuur had bereikt werd deze snel in de vriezer gezet zodat de macarons dezelfde middag nog opgespoten konden worden. Nu was het tijd om de koekjes af te bakken. Een voor een gingen de platen de oven in en kwamen er prachtige macaronkoekjes uit. Helaas kwamen we toen tot de veronderstelling dat de karamel aan het schiften was. Met nog een paar trucs probeerden Ellen en de vader van Sophie de karamel te redden, maar het was te vergeefs. Gelukkig was er nog tijd om nieuwe karamel te maken. Ellen ging aan de slag en de dames gingen onder het genot van een chipje (van bakken krijg je honger) duo’s maken van koekjes die ongeveer even groot waren.

 

Met de nieuwe karamel werden de macarons opgespoten. Zo was het al met al een hele geslaagde middag met een heel lekker resultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *