Leython Dames 5 kampioen – en hoe

Yannick (trainer/coach), Sylvia, Suus, Lieke, Hanneke, Karen, Esther, Mariska, Joan (superinvaller) / Lisette, Ellen, Juul, Michelle, Danielle, Erica.

Vrijdagavond 6 april haalde Dames 5 het beoogde kampioenschap binnen. Met hulp van superinvaller Joan maakte tegenstander VCO dames 3 geen kans: Leython was duidelijk sterker dan deze nummer 2 van de poule. Het team had er dit seizoen alles voor over om weer naar de 2e klasse te promoveren. Met nog 2 wedstrijden te gaan is de missie nu al geslaagd.

Setstanden: 25-13 / 25-20 / 25-12 / 25-12.

Doelgericht

Bijna alle speelsters van dames 5 speelden voorheen 2e klasse of hoger. Vijf speelsters werden vorig seizoen nog vierde in de 2e klasse, in het toenmalige Dames 4. Doelgericht starten ze met z’n twaalven dit seizoen, inclusief 2 libero’s. Kampioen worden is vanaf het begin de missie. Alleen in Oegstgeest bij VCO verliezen ze begin december een wedstrijd. Al snel is duidelijk dat VCO het enige team is dat ze van het kampioenschap af kan houden.

Pechgevallen

Kort daarna vallen Sylvia en Hanneke uit: 2 van de 3 buitenaanvalsters. Meetrainster Suus is inmiddels Mix 1 te hulp geschoten, omdat Rui daar uitgevallen is. Toch lukt het haar de meeste wedstrijden om samen met libero Mariska de ‘buitenkant’ op sterkte te houden. Maar dan gaat Mariska op straat door haar enkel.

Hulptroepen

Dames 5 schakelt hulptroepen in en vraagt 3 sterke speelsters voor de kampioenswedstrijd:

  • jeugdspeelster Henrike uit dames 2 speelt alvast een wedstrijd mee in Roelofarendsveen, maar raakt later geblesseerd;
  • Femke uit MA1 speelt een andere wedstrijd mee, maar kan uiteindelijk niet op 6 april;
  • Joan (meetrainend bij dames 1) speelt eerst een wedstrijd mee in Voorschoten en helpt het team op 6 april fluitend naar het kampioenschap!

Weer wat te vieren op het eindfeest op 21 april!

Voor VCO is het erg vervelend om tweede te worden. Er zijn dit seizoen geen p/d wedstrijden, dus zij maken geen kans meer op promotie.

Dank

Dames 5 dankt trainer/coach Yannick en assistent-trainer Max alvast voor het leuke seizoen! Nog 2 potjes te gaan, met nog meer ballen in de hoepels!

Zo zien we Mariska ook 🙂

Meer nieuws

2018-04-19

Leython DC JC1 allang kampioen!

Al een paar weken geleden werd Leython JC1 kampioen, op een moment dat ze zelf  niet eens een wedstrijd hadden!...
Read More
2018-04-19

Resultaten Enquete 2018

Naar aanleiding van de enquete die vorige maand verstuurd is naar alle volwassen leden hebben 108 mensen (45%) hun mening gegeven...
Read More
2018-04-18

Bronzen bondspeld voor André Hoving

Afgelopen zondag werd André met een smoes naar Sporthal de Does gelokt, voor een verrassing van zijn 45-jarig trainerschap. ’s...
Read More
2018-04-18

Schoenenavond 2018

Op woensdag 19 september zal de jaarlijkse schoenenavond weer plaatsvinden. Bekijk de flyer voor meer informatie en schrijf 'm in...
Read More
2018-04-17

Leython Mini’s X7 en X2 kampioen: X2 naar het NGJK

Zaterdag zijn in Sassenheim 2 van onze mini-teams kampioen geworden! De meiden van X7 werden eerste op niveau 4. De...
Read More
2018-04-15

Leython jeugdkamp bijna vol

Al 40 kids zijn aangemeld voor het Leython Jeugdkamp in het Hemelvaartweekend. Dat betekent dat er nog maar 5 plekken...
Read More

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *