Leython Dames 5 kampioen – en hoe

Yannick (trainer/coach), Sylvia, Suus, Lieke, Hanneke, Karen, Esther, Mariska, Joan (superinvaller) / Lisette, Ellen, Juul, Michelle, Danielle, Erica.

Vrijdagavond 6 april haalde Dames 5 het beoogde kampioenschap binnen. Met hulp van superinvaller Joan maakte tegenstander VCO dames 3 geen kans: Leython was duidelijk sterker dan deze nummer 2 van de poule. Het team had er dit seizoen alles voor over om weer naar de 2e klasse te promoveren. Met nog 2 wedstrijden te gaan is de missie nu al geslaagd.

Setstanden: 25-13 / 25-20 / 25-12 / 25-12.

Doelgericht

Bijna alle speelsters van dames 5 speelden voorheen 2e klasse of hoger. Vijf speelsters werden vorig seizoen nog vierde in de 2e klasse, in het toenmalige Dames 4. Doelgericht starten ze met z’n twaalven dit seizoen, inclusief 2 libero’s. Kampioen worden is vanaf het begin de missie. Alleen in Oegstgeest bij VCO verliezen ze begin december een wedstrijd. Al snel is duidelijk dat VCO het enige team is dat ze van het kampioenschap af kan houden.

Pechgevallen

Kort daarna vallen Sylvia en Hanneke uit: 2 van de 3 buitenaanvalsters. Meetrainster Suus is inmiddels Mix 1 te hulp geschoten, omdat Rui daar uitgevallen is. Toch lukt het haar de meeste wedstrijden om samen met libero Mariska de ‘buitenkant’ op sterkte te houden. Maar dan gaat Mariska op straat door haar enkel.

Hulptroepen

Dames 5 schakelt hulptroepen in en vraagt 3 sterke speelsters voor de kampioenswedstrijd:

  • jeugdspeelster Henrike uit dames 2 speelt alvast een wedstrijd mee in Roelofarendsveen, maar raakt later geblesseerd;
  • Femke uit MA1 speelt een andere wedstrijd mee, maar kan uiteindelijk niet op 6 april;
  • Joan (meetrainend bij dames 1) speelt eerst een wedstrijd mee in Voorschoten en helpt het team op 6 april fluitend naar het kampioenschap!

Weer wat te vieren op het eindfeest op 21 april!

Voor VCO is het erg vervelend om tweede te worden. Er zijn dit seizoen geen p/d wedstrijden, dus zij maken geen kans meer op promotie.

Dank

Dames 5 dankt trainer/coach Yannick en assistent-trainer Max alvast voor het leuke seizoen! Nog 2 potjes te gaan, met nog meer ballen in de hoepels!

Zo zien we Mariska ook 🙂

Meer nieuws

2018-07-11

Flinke groei beachvolleybal in Leiderdorp

Vandaag in het Leiderdorps Weekblad: "De beachafdeling van de Leiderdorpse volleybalclub Leython DC is in de groei. De net drie...
Read More
2018-07-03

Ruimte voor dames 2e/3e klasse

Er is weer wat ruimte voor speelsters in de 2e en/of 3e klasse. Ten eerste zijn er enkele afmeldingen, o.a....
Read More
2018-06-01

Voorlopige teamindeling Jeugd 2018-2019

Hoe zien de 9 jeugdteams van Leython DC er na de zomervakantie uit? De voorlopige teamindeling vind je hieronder! Ontevreden?...
Read More
2018-06-01

Voorlopige teamindeling Heren 2018-2019

Na de voorlopige teamindeling van de Dames is nu ook die van de Heren bekend.  Hij is gemaakt op basis...
Read More
2018-06-01

Voorlopige teamindeling Dames 2018-2019

Daar is ie dan! De voorlopige teamindeling, gemaakt op basis van overleg met trainers, en na gesprekken met teams. Voorlopig,...
Read More
2018-05-31

ALV: Contributieverhoging akkoord

Dinsdag is de door het Leythonbestuur voorgestelde contributieverhoging van 3,5% goedgekeurd door de Algemene LedenVergadering. Dat betekent zo'n €3 tot...
Read More

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *