Leython Dames 5 kampioen – en hoe

Yannick (trainer/coach), Sylvia, Suus, Lieke, Hanneke, Karen, Esther, Mariska, Joan (superinvaller) / Lisette, Ellen, Juul, Michelle, Danielle, Erica.

Vrijdagavond 6 april haalde Dames 5 het beoogde kampioenschap binnen. Met hulp van superinvaller Joan maakte tegenstander VCO dames 3 geen kans: Leython was duidelijk sterker dan deze nummer 2 van de poule. Het team had er dit seizoen alles voor over om weer naar de 2e klasse te promoveren. Met nog 2 wedstrijden te gaan is de missie nu al geslaagd.

Setstanden: 25-13 / 25-20 / 25-12 / 25-12.

Doelgericht

Bijna alle speelsters van dames 5 speelden voorheen 2e klasse of hoger. Vijf speelsters werden vorig seizoen nog vierde in de 2e klasse, in het toenmalige Dames 4. Doelgericht starten ze met z’n twaalven dit seizoen, inclusief 2 libero’s. Kampioen worden is vanaf het begin de missie. Alleen in Oegstgeest bij VCO verliezen ze begin december een wedstrijd. Al snel is duidelijk dat VCO het enige team is dat ze van het kampioenschap af kan houden.

Pechgevallen

Kort daarna vallen Sylvia en Hanneke uit: 2 van de 3 buitenaanvalsters. Meetrainster Suus is inmiddels Mix 1 te hulp geschoten, omdat Rui daar uitgevallen is. Toch lukt het haar de meeste wedstrijden om samen met libero Mariska de ‘buitenkant’ op sterkte te houden. Maar dan gaat Mariska op straat door haar enkel.

Hulptroepen

Dames 5 schakelt hulptroepen in en vraagt 3 sterke speelsters voor de kampioenswedstrijd:

  • jeugdspeelster Henrike uit dames 2 speelt alvast een wedstrijd mee in Roelofarendsveen, maar raakt later geblesseerd;
  • Femke uit MA1 speelt een andere wedstrijd mee, maar kan uiteindelijk niet op 6 april;
  • Joan (meetrainend bij dames 1) speelt eerst een wedstrijd mee in Voorschoten en helpt het team op 6 april fluitend naar het kampioenschap!

Weer wat te vieren op het eindfeest op 21 april!

Voor VCO is het erg vervelend om tweede te worden. Er zijn dit seizoen geen p/d wedstrijden, dus zij maken geen kans meer op promotie.

Dank

Dames 5 dankt trainer/coach Yannick en assistent-trainer Max alvast voor het leuke seizoen! Nog 2 potjes te gaan, met nog meer ballen in de hoepels!

Zo zien we Mariska ook 🙂

Meer nieuws

2019-03-15

Veiling 2019

Update vrijdag 15 maart 2019: Download  nu de Leython DC Veiling Catalogus 2019 Veiling! Op zaterdag 16 maart is het...
Read More
2019-03-04

€500 uit Rabo Wensenfonds

Leython DC krijgt €500 uit het Rabo Wensenfonds. Dat werd eind januari bekend gemaakt tijdens de 'Avond van Leiderdorp' bij...
Read More
2019-03-03

Leiderdorps Lijnbaltoernooi 2019

Op 20 februari is het jaarlijkse lijnbaltoernooi voor de lagere scholen in Leiderdorp weer gehouden. In het eerste deel van...
Read More
2019-02-26

Leython DC Enquete 2019

Het zaalseizoen is natuurlijk nog niet ten einde, maar de eerste bloesem zit al weer aan de bomen en de...
Read More
2019-02-11

Blingo avond erg succesvol

Op zaterdag 26 januari vond de Leython DC Blingo plaats, in café de Keyser. Dit jaar werd deze avond georganiseerd door...
Read More
2019-02-09

Mini’s op de tribune bij D2

Zaterdag 1 februari had dames 2 extra veel supporters op de tribune. Mini’s van de trainingsgroepen van Marjolein Vermeulen uit...
Read More
1 2 3 31

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *