Leython DC D1 pakt winst in spannende wedstrijd

De vrouwen van Leython DC 1 trakteerden het publiek in de Bloemerdhal zaterdag 10 maart op een razend spannende wedstrijd. Tegen Spaarnestad, dat net als Leython in de middenmoot van de Tweede Divisie C staat, werd het 3-2.

Leython had drie weekenden stil gestaan en moest er in de eerste set echt even inkomen. Die set ging dan ook met 22-25 naar de volleybalsters uit Haarlem. In de tweede set draaide de thuisploeg beter. “Onze servicedruk nam toe en de blokkering en de pass waren een stuk beter”, vertelt trainer-coach René Leeflang. Leython pakte deze set met 25-19.

In de derde set waren de rollen weer omgedraaid. “Spaarnestad kreeg de smaak te pakken en scoorde vooral veel over het midden.” Het resulteerde in een 20-25 set-overwinning voor de Haarlemse volleybalsters. De vierde set leek aanvankelijk ook naar de gasten te gaan. Leeflang: “We kwamen met 16-20 achter te staan waarmee de wedstrijd gespeeld leek te zijn. Ik heb toen Anna van Eijk gewisseld voor Tara Bruggeman die het prima deed aan het net. Toen zij aan service kwam, heb ik Anna weer terug gewisseld wat goed uitpakte; drie goede services achter elkaar leidden tot een 25-23 winst in deze set.”

De vijfde en laatste set leek vrij eenvoudig naar Leython te gaan, dat voor kwam te staan met 12-8. Maar Spaarnestad gaf het niet zomaar op en de gastvrouwen zakten een beetje in. De wissel van Anna Nieuwstad voor aanvoerster Ilse Koreman gaf net die frisse wind die Leython nodig had om de beslissende set met 15-12 naar zich toe te trekken.

Leython DC staat nu op de 7de plek maar Leeflang ziet zeker nog wel kansen om een paar plekjes te stijgen.