Leython DC Mini’s schrijven geschiedenis

Voor het eerst heeft een miniteam van Leython DC zich geplaatst voor de halve finale van de Open Nederlandse Kampioenschappen, op 17 februari. Tijdens de voorrondes op zaterdag 6 januari deden 2 Leython DC mini teams mee:

  • X1: Lara, Karlijne, Zofia, Amitidia, aangevuld met Annika en Marloes;
  • X2: Matteo, Sven, Leonardo, Axel, aangevuld met Sanne en Taltos.

X1 speelde in de meisjespoule, X2 in de jongenspoule.

Een mooie ervaring voor X1

Ondanks dat de X1 gestreden heeft als een groep leeuwinnen lukte het helaas niet om een wedstrijd te winnen. Gelukkig werd het spel wel steeds beter gedurende het toernooi. De meiden hebben een mooie ervaring opgedaan die ze voor de rest van het seizoen kunnen gebruiken.

Kwalificatie X2

De X2 eindigde als 3e in de poule en moest een kruisfinale spelen om zich te kwalificeren. In de poulewedstrijden gingen nog wel eens de nodige dingen mis. Maar in de “finale”wedstrijd vielen de puzzelstukjes van coach Bram de Winter netjes in elkaar. De coach van de tegenstander deed nog verwoede pogingen om zand in de raderen te gooien. Maar X2 speelde onverschrokken door en won met 25-17 en 25-20.

Zo waren assistenten Marjolein en Eric en alle luid aanwezige ouders getuigen van Leython DC geschiedenis. Nog niet eerder plaatste een miniteam van Leython DC zich voor de halve finale van de open Nederlandse kampioenschappen.

Omdat tradities natuurlijk in ere moeten worden gehouden werd de dag afgesloten zoals na ieder toernooi bij de McDonalds.

Dankzij de scheidsen

Tot slot willen wij Juul Mulder en Frank de Vetten nogmaals bedanken. Zonder hun bijdrage als scheidsrechter/teller namens Leython DC dit toernooi was deze succesvolle dag niet mogelijk geweest.

Geschreven door minicoördinator Martijn Busscher.

Meer nieuws over de Mini’s

2019-01-14

Geslaagd minitoernooi

Zo’n 330 kinderen tussen de 6 en 12 jaar van volleybalclubs uit de hele regio Holland Rijnland, kwamen zaterdag 12...
Read More
2018-12-12

Mini’s van Leython op het hoogste podium

Op 1 december vond het afsluitende minitoernooi van de eerste helft plaats bij Waterlanders in Nieuwkoop. Op alle niveau's bleef...
Read More
2018-12-12

Succesvolle Spikers!

Op woensdag 28 november hebben 15 jonge volleyballers hun Spike-diploma behaald na 10 volleyballessen. Onder leiding van de trainers Martijn de...
Read More
2018-10-30

Voorbereiden op het NOJK

Vorig jaar deden de mini’s van Leython DC voor het eerst mee aan het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap (NOJK). Ook...
Read More
2018-10-14

1e minitoernooi bij VCO zaterdag 6 oktober

Eerste spelronde nivo 4 , spannend ?! Voor de speelsters en enthousiaste ouders is het toch altijd weer spannend. Een...
Read More
2018-09-06

Inschrijven Spikecursus

De Spikecursus ( voor de leeftijd van 7 t/m 11 jaar) begint op woensdag 12 september in sporthal De Does in...
Read More
1 2 3 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *