Leython DC Mini’s schrijven geschiedenis

Voor het eerst heeft een miniteam van Leython DC zich geplaatst voor de halve finale van de Open Nederlandse Kampioenschappen, op 17 februari. Tijdens de voorrondes op zaterdag 6 januari deden 2 Leython DC mini teams mee:

  • X1: Lara, Karlijne, Zofia, Amitidia, aangevuld met Annika en Marloes;
  • X2: Matteo, Sven, Leonardo, Axel, aangevuld met Sanne en Taltos.

X1 speelde in de meisjespoule, X2 in de jongenspoule.

Een mooie ervaring voor X1

Ondanks dat de X1 gestreden heeft als een groep leeuwinnen lukte het helaas niet om een wedstrijd te winnen. Gelukkig werd het spel wel steeds beter gedurende het toernooi. De meiden hebben een mooie ervaring opgedaan die ze voor de rest van het seizoen kunnen gebruiken.

Kwalificatie X2

De X2 eindigde als 3e in de poule en moest een kruisfinale spelen om zich te kwalificeren. In de poulewedstrijden gingen nog wel eens de nodige dingen mis. Maar in de “finale”wedstrijd vielen de puzzelstukjes van coach Bram de Winter netjes in elkaar. De coach van de tegenstander deed nog verwoede pogingen om zand in de raderen te gooien. Maar X2 speelde onverschrokken door en won met 25-17 en 25-20.

Zo waren assistenten Marjolein en Eric en alle luid aanwezige ouders getuigen van Leython DC geschiedenis. Nog niet eerder plaatste een miniteam van Leython DC zich voor de halve finale van de open Nederlandse kampioenschappen.

Omdat tradities natuurlijk in ere moeten worden gehouden werd de dag afgesloten zoals na ieder toernooi bij de McDonalds.

Dankzij de scheidsen

Tot slot willen wij Juul Mulder en Frank de Vetten nogmaals bedanken. Zonder hun bijdrage als scheidsrechter/teller namens Leython DC dit toernooi was deze succesvolle dag niet mogelijk geweest.

Geschreven door minicoördinator Martijn Busscher.

Meer nieuws over de Mini’s

2018-01-07

Leython DC Mini’s schrijven geschiedenis

Voor het eerst heeft een miniteam van Leython DC zich geplaatst voor de halve finale van de Open Nederlandse Kampioenschappen,...
Read More
2017-11-27

Ook Super Zaterdag voor mini’s!

Terwijl in de Bloemerd Super Saturday in volle gang was, was het voor onze 8 miniteams afgelopen zaterdag feest in...
Read More
2017-11-23

Court Crew gezocht voor DELA Beach Open

Ben je 10 jaar of ouder, gek van beachvolleybal en wil je deel uitmaken van een hecht team van vrijwilligers?...
Read More
2017-11-21

Oproep V4-scheidsen NOJK

Leython DC gaat met een groep mini's naar de voorronde van de Open Nederlandse JeugdKampioenschappen. Wie wil helpen door als...
Read More
2017-11-16

Ruim 300 volleyballertjes op minitoernooi in De Bloemerd

Meer dan driehonderd minivolleyballers van verenigingen uit de wijde regio kwamen zaterdag 11 november naar sporthal De Bloemerd voor het...
Read More
2017-11-14

Bijna Super Saturday…

Het is bijna 25 november, bijna Super Saturday! 19 Leython DC teams spelen dan in de Bloemerd en hopen op...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *