Leython DC Mini’s schrijven geschiedenis

Voor het eerst heeft een miniteam van Leython DC zich geplaatst voor de halve finale van de Open Nederlandse Kampioenschappen, op 17 februari. Tijdens de voorrondes op zaterdag 6 januari deden 2 Leython DC mini teams mee:

  • X1: Lara, Karlijne, Zofia, Amitidia, aangevuld met Annika en Marloes;
  • X2: Matteo, Sven, Leonardo, Axel, aangevuld met Sanne en Taltos.

X1 speelde in de meisjespoule, X2 in de jongenspoule.

Een mooie ervaring voor X1

Ondanks dat de X1 gestreden heeft als een groep leeuwinnen lukte het helaas niet om een wedstrijd te winnen. Gelukkig werd het spel wel steeds beter gedurende het toernooi. De meiden hebben een mooie ervaring opgedaan die ze voor de rest van het seizoen kunnen gebruiken.

Kwalificatie X2

De X2 eindigde als 3e in de poule en moest een kruisfinale spelen om zich te kwalificeren. In de poulewedstrijden gingen nog wel eens de nodige dingen mis. Maar in de “finale”wedstrijd vielen de puzzelstukjes van coach Bram de Winter netjes in elkaar. De coach van de tegenstander deed nog verwoede pogingen om zand in de raderen te gooien. Maar X2 speelde onverschrokken door en won met 25-17 en 25-20.

Zo waren assistenten Marjolein en Eric en alle luid aanwezige ouders getuigen van Leython DC geschiedenis. Nog niet eerder plaatste een miniteam van Leython DC zich voor de halve finale van de open Nederlandse kampioenschappen.

Omdat tradities natuurlijk in ere moeten worden gehouden werd de dag afgesloten zoals na ieder toernooi bij de McDonalds.

Dankzij de scheidsen

Tot slot willen wij Juul Mulder en Frank de Vetten nogmaals bedanken. Zonder hun bijdrage als scheidsrechter/teller namens Leython DC dit toernooi was deze succesvolle dag niet mogelijk geweest.

Geschreven door minicoördinator Martijn Busscher.

Meer nieuws over de Mini’s

2018-10-14

1e minitoernooi bij VCO zaterdag 6 oktober

Eerste spelronde nivo 4 , spannend ?! Voor de speelsters en enthousiaste ouders is het toch altijd weer spannend. Een...
Read More
2018-09-06

Inschrijven Spikecursus

De Spikecursus ( voor de leeftijd van 7 t/m 11 jaar) begint op woensdag 12 september in sporthal De Does in...
Read More
2018-07-20

Karlijne Busscher mini tijdens het EK beach

Op uitnodiging van de Nevobo mocht Karlijne Busscher van Leython DC mini’s afgelopen woensdag de 1e service doen bij de...
Read More
2018-04-21

Leython jeugdkamp: nog 2 plekken

Al 43 kids zijn aangemeld voor het Leython Jeugdkamp in het Hemelvaartweekend. Dat betekent dat er nog maar 2 plekken...
Read More
2018-04-17

Leython Mini’s X7 en X2 kampioen: X2 naar het NGJK

Zaterdag zijn in Sassenheim 2 van onze mini-teams kampioen geworden! De meiden van X7 werden eerste op niveau 4. De...
Read More
2018-04-08

Extra trainingen mini’s

Minicoördinator Martijn Busscher heeft afgelopen week ouders geïnformeerd over extra trainingen voor de mini's. Vanaf zaterdagochtend 21 april verzorgt Michelle...
Read More
1 2 3 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *