Leython Mini’s 4e op regiokampioenschap

Minis Leython DC in actie op regiokampioenschap

De mini’s van Leython DC zijn 4e geworden tijdens het regiokampioenschap op 6 mei in Bovenkarspel. Ze wonnen 4 van de 7 wedstrijden met 2-0.

Leython DC X1 en X2: Luuk, Anika, Juul, Taltos, Luca / Edria, Sanne, Marilou, Leila, Tristan

Bericht 5 mei – Zaterdag 6 mei spelen onze mini’s van Niveau 6 in Bovenkarspel om het regiokampioenschap! Leython DC X1 en X2 spelen die dag samen als 1 team. Beide teams hebben dit seizoen op niveau 6 gespeeld. De X1 is kampioen geworden en de X1 derde.

Bram de Winter gaat coachen en Eric Vermeulen gaat mee om te begeleiden en evt te fluiten,  want elk team moet ook een scheidsrechter leveren. Eric: “Helaas zijn Juul en Luca er niet bij wegens vakantie. Tristan mag niet mee doen omdat hij al dispensatiespeler is. Daarom is hij assistent-coach op die dag.”

Update 9 mei 2017 – Eric schreef nog het volgende verslagje..

“Vandaag zijn de mini’s van niveau 6 naar het regiotoernooi in Bovenkarspel geweest waar 11 teams streden om een plaatsje bij de eerste twee om mee te mogen doen aan het Nederlands kampioenschap.

In de eerste wedstrijd troffen we al gelijk een goede tegenstander namelijk Vives uit IJsselstein. De spanning bleek behoorlijk hoog want het zorgde ervoor dat we niet goed in ons spel konden komen en eerlijk gezegd was het team ook echt wel beter. Met 2-0 verlies moesten we de volgende poulewedstrijden in.

Door de rustige coaching van Bram de Winter en de aanmoedigingen van assistent-coachTristan, die niet mee mocht doen omdat hij dispensatiespeler was in de reguliere competitie, werd de draad weer opgepakt. Zonder pauze speelden we door en overwinningen met 2-0 op Albatos, Lovoc, Croonenburg en Tevoko brachten ons in de halve finale.

In de halve finale troffen we de latere kampioen Dinto die ons door hun gedegen spel van het veld speelden. Eigenlijk ook niet zo gek want dit team traint wel 4x per week(!). Door een ongelukkige botsing tijdens de 2e set moest Luuk geblesseerd afhaken.

In de strijd om de 3e en 4e plaats troffen we opnieuw Vives. Dit keer werd het een spannende strijd en konden Sanne, Edria, Marilou, Leila, Anika en Taltos beter tegenstand bieden. Ondanks de fanatieke aanmoedigingen van de LeythonDC supporters konden we het net niet winnen en zijn we verdienstelijk 4e geworden.

Het was een leerzame maar vermoeiende dag. Het goede punt wat we kunnen meenemen naar Leiderdorp is dat het team elkaar de hele dag positief heeft ondersteund en aangemoedigd tot het laatste punt. Trots op deze mooie prestatie.”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *