MB1 is kampioen

Vrijdagavond 12 april  –  Elke minuut checkt heel MB1 de NeVoBo app, wachtend op de uitslag van de wedstrijd VSTS – Scarabee.  Als de concurrent twee sets laat liggen tegen VSTS, de nummer laatst in de poule, dan worden wij kampioen, onafhankelijk van onze eigen laatste wedstrijd.  Maar helaas, Scarabee wint zoals verwacht met 4-0 en sluit met 27 punten uit 10 wedstrijden hun seizoen af.  Leython DC MB1 staat op dat moment op de tweede plaats met 26 punten uit 9 wedstrijden.  We moeten op zaterdag thuis dus minstens twee setjes pakken tegen Aspasia, de nummer 3.  Dat zal niet makkelijk zijn want de uitwedstrijd in januari verloren we met 4-0.  Ai ai ai, als dat maar goed gaat morgen!  Nagelbijtend besluit de coach om de nacht in de kroeg door te brengen, ondersteund door zijn teamgenoten van Heren 4 …Zaterdagochtend 13 april  –  Na een goede training van Michelle (Dames 5) staat MB1 om 11:00 klaar op veld 1.  De vijf dames  en twee heren zijn wat nerveus, maar wel volop gemotiveerd en gebrand op de titel.  En ze knallen uit de startblokken, staan zeer goed, actief en slim te spelen en binnen no-time staan we 12-4 voor.  Aspasia herpakt zich, komt terug tot 5 punten verschil, maar de eerste set laten wij ons niet meer afpakken (25-14).

De coach van Aspasia ziet er ontevreden uit, maar nog ontevredener is de coach van Scarabee, die blijkbaar niets beters te doen heeft op een mooie zaterdagochtend.  Hij kon misschien geen genoeg krijgen van ons sterke spel van een week eerder tegen zijn eigen team in Ter Aar, waar we hen met 3-1 van de vloer veegden :-), mede dankzij de grote steun van Heren 3, waarvoor nog dank!  Zijn blik versombert nog meer als wij ook de tweede set met 25-13 binnen halen.  Het talrijke publiek, waaronder vaders en moeders, opa’s en oma’s, broers en zusjes, staat massaal op de banken:

MB1 IS KAMPIOEN !!!

Hier is het beslissende punt:

 

De derde en vierde set deden er dus niet meer toe.  Vooral in de derde set moesten we hard aan de bak om deze toch nog binnen te slepen (26-24).  Er werd misschien iets te veel geoefend op sprong-services en andere volleybal hoogstandjes, haha.  Maar de lach op de gezichten maakte alles goed!  In de laatste set liet Aspasia het lopen (25-14) en de coach van Scarabee droop verslagen af.  Na deze mooie 4-0 overwinning, een kampioen waardig, halen wij 30 punten uit 10 wedstrijden.  Na afloop werden de medailles omgehangen door Michelle en Ben.  Blijkbaar had de NeVoBo die al opgestuurd; wist men daar meer dan wij?  Het kampioenschap werd gevierd met een heerlijke taart in de kantine.

Madelon, Lieke, Bram, Niels, Emése, Eva en Merle, ik ben trots op jullie!  Jullie zijn dit jaar enorm gegroeid in jullie spel.  Ik ben blij dat ik dit als trainer en als coach heb mee mogen maken.  En die terecht verdiende medailles staan jullie heel goed 😀

Gefeliciteerd!
~ Jos


This article has 1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *