Prachtige jubileumzomer

Leython Beach heeft haar vijfde seizoen achter de rug. Ook 2019 zat weer bomvol mooie events: de in totaal zes toernooien waren goed bezocht en hadden altijd prachtig weer. Elke vrijdagavond was er een mix en match avond en ook op andere avonden speelden verschillende groepjes een paar potjes. Vice-voorzitter Jos ‘met diverse vrouwen’ 😉 was de duidelijke winnaar van de kleine interne competitie op donderdagavond.

Trainingen: ook beginners en mini’s

Leython Beach telt inmiddels zo’n 135 leden, waarvan zo’n 54 ‘beach-only’-lid is van Leython DC. Sommigen spelen bij andere clubs in de zaal, maar er zijn er ook die alleen op het zand spelen. Meer dan de helft van alle beachleden heeft dit jaar trainingen gevolgd. Er waren trainingen op verschillende niveaus. Leiderdorp is weer een paar goede beachvolleyballers rijker! 

Voor het eerst hadden we dit seizoen een introductiecursus. Daarin konden enkele ‘beachvolleybalmaagden’ ontspruiten tot ware enthousiaste leden, stuk voor stuk talenten in hun eigen niveau. Voor herhaling vatbaar. 

En dan de mini’s! Zo’n 36 kids volgen beachvolleybaltrainingen dit seizoen. Er komt nu nog niet zoveel jeugd af op de toernooitjes, maar met zoveel enthousiastelingen moet dat in de toekomst toch wel veranderen :-).

Betere opslag en meer schaduw

De velden liggen er nog steeds goed bij dankzij het bijgestorte zand van vorig jaar. En we kregen dit jaar goed nieuws: we hebben een vergunning voor het bouwen van een constructie voor meer opslag en meer schaduw in de grasstrook naast de velden. Naar verwachting zal dit volgend seizoen in gebruik genomen kunnen worden. 

Jan na het Meet the neighbours-toernooi

Op 31 augustus was het laatste toernooi van dit seizoen. Ons aller Jan de Meij reageerde daarna online: “Ik spreek voor mij zelf, maar weet zeker dat anderen kunnen beamen dat het een leuke zomer in het zand is geweest. Ik wil Willemijn en Bart bedanken voor hun inzet om mij het beachvolleyballen bij te brengen. Verder wil ik de beach commissie bedanken voor hun inzet voor toernooien, onderhoud en gezelligheid. Zelf zou ik iedereen aanraden om het te proberen, zelfs op wat oudere leeftijd is het aangenaam om met anderen dan je zaalteam te spelen. Helaas is het einde in zicht, maar heb deze zomer heerlijk genoten.”

De beachcommissie bedankt al haar leden voor het enthousiasme “en we kijken uit maar het volgend seizoen!”

Meer nieuws

2020-02-16

Vrijwilligersborrel 14 maart

Onze vereniging draait volledig op vrijwilligers en deze mensen moeten wij heel dankbaar zijn. Zonder hen geen trainingen, geen activiteiten,...
Read More
2020-02-08

Nieuwe volleybal-app

"Hebben jullie gewonnen? Mijn volleybal-app doet het niet meer... " Dat klopt, want de Nevobo heeft een volledig vernieuwde app....
Read More
2020-02-08

Minitoernooi was weer een feestje

Het minitoernooi in de Bloemerd op zaterdag 25 januari was weer een feestje. Ongeveer 280 kinderen deden mee, van niveau...
Read More
2020-02-08

28 maart Leython DC PubQuiz in Café de Keyzer

Zin in een gezellig avondje met volleybal-maatjes?? Op 28 maart om 20.00 u in Café de Keyzer organiseert Leython DC...
Read More
2020-01-28

Leython organiseert trainerscursus: inschrijving geopend

In samenwerking met de Volleybalacademie is Leython van plan om een beginnerscursus "Training geven" te organiseren. De training is bedoeld...
Read More
2020-01-28

Eerste helft zit erop: hoe staan alle teams ervoor?

De eerste helft van het seizoen zit erop. De jeugd is inmiddels al aan de tweede helft begonnen en bij...
Read More
1 2 3 41

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *