Rene Leeflang wint met zijn team goud op World Transplant Games 2017!

Rene Leeflang met beide handen in de lucht als kampioen op de World Transplant Games 2017

Afgelopen maandag 26 juni speelde de volleybalploeg het toernooi op de World Transplant Games 2017, met als doel het prolongeren van de gouden medaille die in Argentinië in het hol van de leeuw werd gewonnen. Speler Rene Leeflang, trainer van Leython DC Dames 1, mag trots zijn!

Na op zondag nog een keer getraind te hebben en Wolter de nodige spelers/speelster heeft behandeld, was het tijd om de strijd aan te gaan. In de poulefase moest er gespeeld worden tegen Groot Brittannië, Amerika en Canada.

De eerste wedstrijd werd al snel duidelijk hoe goed dit Nederlands team dit jaar is. De Engelsen werden redelijk makkelijk aan de kant gezet. De wedstrijd tegen Amerika was een zwaardere. Vooral in de 2e set konden de Amerikanen goed meekomen en moest het Nederlands team een tandje bijschakelen. Deze set werd uiteindelijk gewonnen met 25-21. De Canadezen zagen de bui na deze twee overwinningen al een beetje hangen, en dat bleek ook in de wedstrijd die met overtuiging werd gewonnen.

De halve finale

Door het goede spel en daardoor het beste puntengemiddelde, moest Nederland in de halve finale tegen Italië. Argentinië en Hongarije troffen elkaar in de andere halve finale. Er moest in de halve finale een hoger niveau neergezet worden dan in de poulewedstrijden. En dit gebeurde ook: het Nederlands team begon geconcentreerd aan de wedstrijd. Het Italiaanse team was na de eerste fout van de arbitrage al behoorlijk gefrustreerd. Dat resulteerde niet in beter spel. Met daarna een paar rake smashes van Nederland was het verzet al snel helemaal weg.
De halve finale werd dan ook met 2-0 gewonnen. De Hongaren hadden de andere halve finale verloren maar wel de Argentijnen flink wat strijd gegeven..

De finale

Het Nederlands team was na de finale van 2 jaar geleden op haar hoede en begon de wedstrijd gelijk voluit. Door de servicedruk , de goede passing en de spelverdeling (die onze aanvallers vaak voor een eenmansblok zette) kon de eerste set met op het laatst nog wat verzet van Argentinië binnen gesleept worden.

In de tweede set ging het gelijk op tot 11-11. Na de time Out waarin coach Van Tarel de spelers op scherp zette, liep het Nederlands team onder luide aanmoediging van de in grote getale aanwezige supporters, uit naar 18-11 . Dit was voor de Argentijnen de genadeklap. Zonder hoop op de overwinning sputterden ze nog even tegen, maar dit mocht niet baten. De Argentijnen maakten op matchpoint een fout en hiermee was de overwinning een feit!
Nederland kampioen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *