Tom’s competitie-update

Wie Leython volgt op Facebook, heeft het al gezien. Vertrekkend scheidsrechterscoordinator Tom Provoost houdt de competitie nauwlettend in de gaten. Hieronder zijn analyse.

Duidelijk

Zeker van handhaving zijn: H5, D1, D4, D5, D6
Kampioen zijn: D3, H3, XR3, XR5, MA2 en inmiddels ook JA1!
Voor D7 is er helaas degradatie. Vooraf was al een pittig jaar voorspeld, maar de meiden zijn hard blijven werken en dat was ook terug te zien in de resultaten aan het eind van het seizoen.

Spannend

  • H1 – strijdt tegen degradatie. Plek 11 (degradatie), plek 10 (p/d wedstrijden) of hoger (handhaving) zijn nog mogelijk. Nog 1 wedstrijd te gaan, vrijdagavond tegen kampioen Gemini. Het is spannend: 3 teams op 41 punten, 1 team degradeert, 1 team handhaaft, 1 team heeft nog een klein kansje voor behoud. Gewoon knokken en dan lekker in de 3e divisie blijven.
  • H2 – speelt de 21e ook thuis, tegen RVV. Een 3-1 overwinning is nodig om kampioen te worden. Er is nog 1 set nodig om zeker te zijn van plek 2 (goed voor p/d wedstrijden).
  • H6 – strijdt ook tegen degradatie. Met 3 teams op 25 punten en 1 speelronde is het erg spannend. 1 team degradeert, maar H6 heeft helaas het slechtste set saldo.
  • D2 – kan nog P/d wedstrijden halen. De kampioen is bekend (VSTS), de huidige nr 2 (Gemini) speelt geen P/d, D2 staat nu 3e en heeft nog 3 concurrenten (waarvan 1 met een wedstrijd minder). Als ze vrijdag (uit) met 3-1 winnen, dan mogen ze voor promotie gaan strijden. Vermoedelijk za 6 mei (thuis, TELLERS GEZOCHT) en wo 10 mei (uit).

Voor de overige jeugdteams is nog veel mogelijk, maar lijkt het kampioenschap niet haalbaar. Met nog 2 speelrondes en een halfjaarcompetitie kan er nog veel veranderen.

Bij de recreanten gaat XR1 in de middenmoot eindigen, XR2 zit net boven die middenmoot en XR4 zit er net onder.

PD-wedstrijden op 6 mei

Op 6 mei zijn er PD wedstrijden, ik ben op zoek naar vrijwilligers om wedstrijden te tellen. Stuur me een bericht als je kan.

Moet H1 of H2 p/d spelen, dan wordt dat in Delft (3-kamp). Maar spelen ze beide p/d, dan moet 1 van de teams misschien wel naar Weesp. (Tenminste: Vorig jaar werden teams van dezelfde vereniging in een andere poule geplaatst). Beide spelen dan op 6 mei, ook hiervoor zoek ik tellers! Bij alle wedstrijden gaat het om het nationale formulier….
Er zijn dus 2 driekampen. De winnaars en nummers 2 uit die poules spelen op 10 mei weer, in Weesp! Er is maar 1 plekje in de 3e divisie, de andere plekken zijn “opvulvolgorde”. Deze kleine kans komt door het inkrimpen van de topdivisie bij de mannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *