Verdiende winst voor Dames 1

Na vier verlieswedstrijden op rij, popelde Dames 1 om weer eens te winnen. Zaterdag lukte dat: in eigen huis werd Van den Hengel-Sovoco uit Soest met 3-1 verslagen. Een verdiende winst, vond trainer-coach René Leeflang. “We waren gewoon beter.”

Zoals eigenlijk elke wedstrijd had Leython moeite om op gang te komen, waardoor Sovoco in de eerste set snel kon uitlopen. Leeflang: “We begonnen pas halverwege de set met volleyballen. Toen kwamen we goed terug, maar het was te laat om de set nog te pakken.” Het werd 22-25 en daarmee 0-1 voor de bezoeksters. Leython kreeg in de adempauze voor de tweede set de opdracht om met meer passie te spelen. Dat werkte aanvankelijk heel goed, de ploeg liep snel uit naar 10-3.  Daarna zakte het spel en kon Sovoco terugkomen tot 16-16. Na een time-out pakte Leython het initiatief terug en stevende gedecideerd naar de setwinst (25-22).

De derde set ging vrij makkelijk. Leeflang: “Voor mij een mooie gelegenheid om enkele wissels in te brengen. We hebben echt het hele team nodig om een wedstrijd te winnen en zo kreeg iedereen speeltijd.”

Anne van Gimst (nr 3) en Dianne van der Eijk (nr 8) blokken een Sovoco-aanval. In de verdediging daarachter Dana van de Geer (nr 7) en Ilse Koreman (2). (Foto: Stefan van de Geer)

De spanning kwam volop terug in de vierde set. De afgelopen wedstrijden lukte het Leython steeds niet om het niveau lang genoeg vast te houden. Dit keer ging het een stuk beter. Op 24-21 leek de overwinning al in de knip maar de thuisploeg maakte het nog even spannend voor zichzelf en het publiek in sporthal De Bloemerd. Drie matchpoints waren er nodig voordat de 3-1 overwinning een feit was. “Het laatste punt was een mazzelbal, die aan de Sovocokant van het net rolde”, kijkt Leeflang terug.

Ilse Koreman valt aan, Dianne van der Eijk en Fleur de Groot kijken toe. (Foto: Stefan van de Geer)

Het doet niets af aan de verdiende winst. “Wij waren zeker aan het net sterker, en in het achterveld viel bijna niets op de grond.” Uitblinkers bij Leython waren de pas 16 jaar oude buitenaanvaller Anna Nieuwstad, die zenuwachtig startte maar al snel de sterren van de hemel smashte, en diagonaal Anna van der Eijk die na een periode van zoeken weer helemaal in vorm was.

Leython staat nu op de 7e plek in de 2e divisie. Volgende week is de nummer 9, Spaarnestad, de tegenstander, wat mogelijkheden geeft naar het linker rijtje te klimmen.

Meer nieuws over Dames 1

18-04-2024

“Nog eentje dan”: Luba Leython DC D1 – Kalinko D1

Na ons succes van afgelopen weekend, waarbij de promotie naar de eerste divisie al veilig was gesteld, stond ons vandaag...
Read More
08-04-2024

Luba Leython DC D1 promoveert naar eerste divisie!

Waar heel Nederland lekker aan het genieten is van de zon, mochten wij ons talent in Amsterdam laten zien tegen...
Read More
26-03-2024

Luba Leython DC DS1 – Merkala Zaanstad DS2: “Strijdend ten onder”

De zon schijnt en de vogeltjes fluiten, wat betekent dat het einde van het zaalseizoen met nog 3 wedstrijden te...
Read More
20-03-2024

VCV D1 – Leython DC D1: “Feest in Veenendaal!”

Het was een frisse maar zonnige zaterdag. Nadat iedereen lekker eens wat vrije tijd had voordat er verzameld moest worden,...
Read More
16-03-2024

Luba Leython DC D1 neemt revanche op Compaen

Op 8 maart was het zover, we mochten ons opmaken voor de thuiswedstrijd tegen Compaen DS1. En zoals eerder geschreven...
Read More
05-03-2024

Luba Leython DC D1 wint onderlinge strijd om de derde plek

Zaterdag 2 maart reisde Leython Dames 1 af naar Koog aan de Zaan waar de wedstrijd tegen Zaanstad DS1 op...
Read More
1 2 3 11

This article has 1 Comment

  1. Het was een spannende wedstrijd die inderdaad afgesloten kon worden met een lach. Top gedaan team

Comments are closed.