Verslag NOJK – Meisjes A

Al een paar maanden geleden spraken Paul en Pim er over om een team in te schrijven voor het NOJK in januari 2019. Er werd gesproken over een B team, maar dat bleek toch iets te moeilijk toen we eens goed bij de jeugd gingen kijken.

 

Wel hebben we momenteel een goede groep talenten in de Meisjes A en in Dames 2 spelen. Zodoende werd besloten om in te zetten op een Meisjes A team.

 

Hoewel het doel van een toernooi als het NOJK is om de beste jeugdspeelsters van de vereniging op te stellen, hadden beide trainers/coaches dit keer toch de hoop dat twee speelsters niet mee zouden doen: Noa en Fleur waren beide nog in de running voor de definitieve selectie van pre-jeugd-oranje! (Intussen weten we dat beiden ook in deze selectie zitten en hebben ze hun eerste internationale toernooi gespeeld).

 

Enfin, met een enthousaiste groep speelsters (Femke, Yara, Henrike, Hebe, Ilona, Ide, Isis, Eva, Rosa en Isabel) hebben we tijdens de kerstvakantie doorgetraind om goed beslagen ten ijs te komen. Zelfs op oudjaarsdag stonden deze meiden om 10.00 in de zaal (met oliebollen!).

 

Op zaterdag 5 januari 2019 was het dan eindelijk zo ver. Vol goede moed vertrokken we naar Capelle aan den IJssel om 4 wedstrijden te spelen in onze poule. We wisten van tevoren dat het heel lastig zou worden om ons voor de volgende ronde te plaatsen, maar we waren vastberaden om te doen wat we konden.

 

Onze eerste tegenstander was gelijk met afstand het sterkste team van de dag. VCN had Met speelsters uit de 1e divisie en 1e klasse een zeer volwassen team uit de kast getrokken en hebben ons laten zien hoe jeugdvolleybal er ook uit kan zien (0-2).

 

De volgende ronde was tegen VV Utrecht. Compleet een ander team, maar maar met veel goede speelsters. Hier konden we veel meer partij bieden en eindigde de wedstrijd in een beter resultaat (1-1).

 

Na een uur pauze was het tijd voor de derde tegenstander van de dag: Vollingo. Hoewel we steeds goed volleybal hebben laten zien, konden we het tegen het einde van de set tot twee keer toe niet door drukken. Met name de servicedruk van de tegenstander zette ons tot twee keer toe op een fikse achterstand, waarna we wel weer in de buurt konden komen. Helaas konden we dan niet doorpakken (0-2).

 

De laatste ronde van de dag was ZVH. Een team waar we in de beker al tegen hadden moeten spelen, maar die wedstrijd ging niet door omdat wij ons door blessures hebben terug getrokken (ik sprak naderhand een van de speelsters en het blijkt dat hun tegenstander in de tweede ronde Ich ook had teruggetrokken, waardoor ze in de kwart finale staan zonder een wedstrijd te spelen). Aangezien op dit moment al duidelijk was dat we ons niet meer voor de volgende ronde konden plaatsen, hebben we besloten om met de speelsters uit MA1 te beginnen (en Henrike als libero). We wilden ons natuurlijk graag metern tegen één van de teams waar we de tweede helft van het seizoen ook in de competitie tegen moeten spelen. Helaas bleek dat ZVH een maatje te groot voor ons is en we verloren de eerste set. Omdat niemand de dag af wilde sluiten met een verloren set, werd toch weer besloten om voor de 2e set de sterkste opstelling in het veld te brengen. Echter was iedereen na 7 inspannende sets behoorlijk moe gestreden en lukte het ons niet de set naar ons toe te trekken (0-2).

 

Al met al is het voor zowel de coaches als de speelsters een heel leuke en zeer leerzame dag geweest. We hebben kunnen proeven aan een veel hoger niveau volleybal dan we gewend zijn om te spelen en het is duidelijk dat we een zware tweede helft van het seizoen tegemoet gaan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *