Coronabeleid bij Leython DC in de sporthallen

Het kabinet heeft op vrijdag 12 november nieuwe maatregelen aangekondigd voor binnensporten. Wat betekent dit voor jouw bezoek?

We zetten ze voor jullie even op een rij:

 • Bij binnen sporten zal vanaf zaterdag 6 november het coronatoegangsbewijs en een geldig identiteitsbewijs verplicht getoond moeten worden. In de fitness, in de sporthal, bij sportlessen, bij het zwemmen en in de sportkantines. Dit geldt voor sporters én publiek en geldt voor iedereen van 18 jaar en ouder. Let op: er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen. Denk hierbij aan zwembadpersoneel, trainers, officials en alle vrijwilligers. Ouders en begeleiders van kinderen worden niet gezien als functioneel aanwezigen en dienen wel gewoon een CTB te kunnen tonen.
 • Er is geen publiek toegestaan bij wedstrijden in de professionele- en amateursport. 
 • In de horeca is een vaste zitplaats verplicht.
 • De horeca is gesloten vanaf 20:00 uur. 
 • De mondkapjesplicht komt wel terug maar alleen op de locaties waar een coronatoegangsbewijs niet verplicht is. In onze accommodaties hoeven door bezoekers en medewerkers dus geen mondkapjes te worden gedragen.
 • Er wordt geadviseerd om de ‘1,5 meter afstand’ te blijven hanteren, maar dit is niet verplicht.

Wat betekend dit voor het gebruik van de Sporthallen en -zalen?

 • Vanaf zaterdag a.s. zal het controleren van de QR-code met een geldig identiteitsbewijs voor iedere bezoeker (bij de centrale entree, en eventuele andere ingangen) moeten gaan plaatsvinden. 
 • Indien onze accommodaties worden gehuurd door bijvoorbeeld een vereniging, dan is de huurder verplicht om het coronatoegangsbewijs te checken bij hun bezoekers voor binnenkomst in de accommodatie. Dit geldt voor alle sporters en overige bezoekers van de eigen vereniging maar ook die van eventueel bezoekende verenigingen. Let op: er is een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen coronatoegangsbewijs te tonen. Denk hierbij aan zwembadpersoneel, trainers, officials en alle vrijwilligers. Ouders en begeleiders van kinderen worden niet gezien als functioneel aanwezigen en dienen wel gewoon een CTB te kunnen tonen.
 • Er is geen publiek toegestaan bij wedstrijden in de professionele- en amateursport. Strikt noodzakelijke “Rij-ouders” mogen tijdens de wedstrijd aanwezig zijn, wanneer de wedstrijd afgelopen is dienen zij de sportaccommodatie gelijk te verlaten. Uiteraard mogen zij wel gebruik maken van de horeca indien deze aanwezig is. Zij dienen bij het betreden van de accommodatie een QR-code te laten zien.
 • In de horeca is een vaste zitplaats verplicht. 
 • Vanaf 20:00 uur sluit het zitgedeelte in de horeca. Wel blijft de horeca geopend voor een beperkt aanbod aan take-away producten. Deze mogen niet in horecaruimte of in de kleedkamers genuttigd worden. 
 • Deze verplichting geldt in zowel de Does als de Bloemerd als in alle sport- en gymzalen.

Coronatoegangsbewijs voor trainingen en wedstrijden

Per 6 november is een coronatoegangsbewijs verplicht bij binnensporten. Alle spelers, bezoekers en toeschouwers van 18 jaar en ouder moeten daarom een geldige QR-code laten zien bij trainingen en wedstrijden in onze sporthallen De Bloemerd en De Does. Bij wedstrijden wordt bij de ingang van de sporthal gecontroleerd op het CTB.

Bij de jeugdtrainingen worden ouders en begeleiders geacht een coronatoegangsbewijs te hebben. Bij trainingen van de seniorenteams zal de aanvoerder of de trainer de coronacheck uitvoeren. Om de check uit te voeren is installatie van de app CoronaCheck Scanner nodig. Deze is te downloaden als zowel Android en iOS app.

Horeca 

Het verplicht tonen van een coronatoegangsbewijs geldt vanaf het betreden van de sporthal. Deze verplichting geldt daarom ook in de kantines.

Kom je na het bewegen nog gezellig een drankje doen in onze horeca? Gezellig! Wij zijn open tot uiterlijk 20:00 uur in verband met de coronamaatregelen, blijf dus niet te lang hangen in de kleedkamer.

Let op! Er kan uitsluitend met pin betaald worden. 

Algemene adviezen

Naast de bovenstaande maatregelen gelden nog steeds de algemene adviezen:

 • Geef elkaar de ruimte: 1,5 meter afstand is weer verplicht;
 • Was je handen;
 • Blijf thuis bij klachten en laat je testen;
 • Schud geen handen;
 • Zorg voor voldoende frisse lucht;
 • Doe een (zelf)test als jij je begeeft onder grotere groepen mensen.