Dames 1 verliest nipt van Thor

Foto: Johan Kranenborg

Het Leidsch Dagblad en het Leiderdorps Weekblad besteden aandacht aan de thuiswedstrijd van dames 1 van afgelopen zaterdag 6 oktober. Het Leiderdorps Weekblad kopt: “Wisselvallig Leython DC verliest nipt van Thor”.

De wedstrijd van Leython DC tegen Thor had twee gezichten. Deels speelden de Leiderdorpse volleybalsters de sterren van de hemel, deels wilde er niets lukken. Het resulteerde in de 2-3 verlies, waarbij de laatste en beslissende set op het nippertje uit handen werd gegeven.

Leython DC beleefde zaterdag een gouden start. In De Bloemerd liet het team voor eigen publiek prachtig volleybal zien en overdonderde de tegenstanders uit Bergambacht. De set werd binnengehaald in 25-20.

In de tweede set deed Thor er een paar flinke scheppen bovenop en toonde dat het een ploeg is die mee kan draaien in de top van de competitie. Leython kwam vrij goed mee maar moest toch een 21-25 verlies incasseren.

Daarna kwamen de gastvrouwen in een flinke dip. “Niets lukte en bij Thor ging juist alles goed”, zo verklaart trainer-coach René Leeflang het 11-25 verlies in deze set.

Maar Leython was nog niet verslagen. “We hebben alles weer op nul gezet en iedereen weer bij de les geroepen”, aldus Leeflang. En dat werkte. De ‘flow’ kwam terug en de vierde set werd gepakt met 25-16.

In de vijfde, beslissende set gingen beide ploegen redelijk gelijk op. Leython rook zelfs even winst toen de stand op 13-12 kwam. Maar drie missers deden de weegschaal omslaan ten gunste van de dames uit Bergambacht die de set pakten met 13-15 en zo de wedstrijdwinst op hun naam konden schrijven.

Ondanks het verlies is Leeflang tevreden over zijn speelsters. “Ze hebben het goed gedaan tegen een team dat hoort bij de besten in de poule, ik ben hartstikke trots op ze.” Aan de wisselvalligheid moet gewerkt worden, erkent hij. “We hebben er drie nieuwe speelsters bij dus het is niet gek dat we nog moeten bouwen aan het team. Momenteel staan we in de middenmoot, maar we kunnen zeker een eindje hoger klimmen.”

Het Leidsch Dagblad maakte een korte samenvatting (zie afbeelding):

Bericht in Leidsch Dagblad
Foto: Johan Kranenburg
Foto: Johan Kranenburg

Meer nieuws over Dames 1

26-03-2024

Luba Leython DC DS1 – Merkala Zaanstad DS2: “Strijdend ten onder”

De zon schijnt en de vogeltjes fluiten, wat betekent dat het einde van het zaalseizoen met nog 3 wedstrijden te...
Read More
20-03-2024

VCV D1 – Leython DC D1: “Feest in Veenendaal!”

Het was een frisse maar zonnige zaterdag. Nadat iedereen lekker eens wat vrije tijd had voordat er verzameld moest worden,...
Read More
16-03-2024

Luba Leython DC D1 neemt revanche op Compaen

Op 8 maart was het zover, we mochten ons opmaken voor de thuiswedstrijd tegen Compaen DS1. En zoals eerder geschreven...
Read More
05-03-2024

Luba Leython DC D1 wint onderlinge strijd om de derde plek

Zaterdag 2 maart reisde Leython Dames 1 af naar Koog aan de Zaan waar de wedstrijd tegen Zaanstad DS1 op...
Read More
22-02-2024

Luba Leython DC D1 – Sovoco D1: “Maken of kraken”

17 februari 2024 Afgelopen zaterdag was het eindelijk zover. De tweede wedstrijd tegen Socovo Dames 1! Een team dat precies...
Read More
16-02-2024

In it to win it: Luba Leython DC D1 – Zovoc D1 

Na de het zure verlies van vorige week gingen we deze week volle moed richting Zoetermeer. Hier huist de club...
Read More
1 2 3 11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *