Dames 2 bereikt de halve finale van de beker

Afgelopen zaterdag speelde dames 2 voor de competitie tegen VSTS uit in Bodegraven. VSTS was koploper in de poule. Met sterk spel werd er met 3-1 gewonnen door onze meiden. Het was een super leuke wedstrijd, waardoor Leython DC de spanning in de poule helemaal terug heeft gebracht.

Een goede generale voor de bekerwedstrijd die donderdag op het programma stond. De meiden moesten namelijk weer tegen VSTS spelen. Geen eenvoudige tegenstander en natuurlijk was VSTS gebrand op revanche. Dames 2 kon rekenen op een pittige wedstrijd en heeft deze week dan ook gewerkt aan een iets andere strategie.

Bekijk de foto’s van Sven Pothuizen Fotografie.

De eerste set begon met een kleine voorsprong voor VSTS (5-2). Dames 2 wist waar ze op getraind hadden en het gaatje werd dan ook snel gedicht met sterk spel. Leython bleef goed spelen en liep in no time uit naar 11-24. Een kleine opleving van VSTS kon niet verhelpen dat dames 2 de set ruim kon binnenhalen.

Net als in de eerste set begon set 2 ook met een kleine achterstand. Dames 2 kwam gelijk en de teams deden niet voor elkaar onder. Bij 11-11 werd een vrij forse netfout van Leython over het hoofd gezien door de scheidsrechters. Geluk dwing je af zullen we maar zeggen. VSTS was even de weg kwijt, Leython pakte een voorsprong van 5 punten en liet VSTS niet meer terug komen.

Aanvallend had VSTS nog niet al te veel laten zien, maar het blijft een goed team. Hun verdediging is sterk en in set 3 kwamen ze weer goed uit het startblok met een sterke service die Leython even niet onder controle kreeg. Het gat was te groot en VSTS kon set 3 relatief eenvoudig binnenhalen.

Set 4 was lang spannend, dan kwam het ene team een paar punten voor, dan het andere. Op de tribune was de spanning ook te merken en het VSTS publiek haalde alles uit de kast om VSTS naar set 5 te schreeuwen. In de tweede helft van set 4 stelde Leython dames 2 ‘gewoon’ orde op zaken. Een knappe 3-1 overwinning dus, met een sterke aanval, goede blokkering en een solide verdediging waar zelfs het VSTS publiek jaloers naar keek.

Dames 2 doet nog op alle fronten mee. In de competitie is het nog spannend tussen 5 teams en in de beker zitten “WE” bij de laatste 4!

De volgende wedstrijd ben jij er toch ook gewoon bij!