Eerste helft zit erop: hoe staan alle teams ervoor?

De eerste helft van het seizoen zit erop. De jeugd is inmiddels al aan de tweede helft begonnen en bij de senioren wordt de stand steeds duidelijker. Hoog tijd om de balans op te maken.

Heren

Heren 1 staat er helaas niet zo goed voor. In de zware Amsterdamse derde divisiepoule staat het team met 13 punten los van de nummer 11. Wie weet ligt er met hard werken nog een wonder in het verschiet om van de twaalfde plek af te komen? Heren 2 doet het in de derde divisie met veel Utrechtse teams beter: met een 7e plek hebben zij een nette positie in de middenmoot. Ook heren 3 staat in de middenmoot. Maar met minder gespeelde wedstrijden dan hun concurrentie is de derde plek in de eerste klasse nog in zicht: gaat het ze lukken die te bereiken?

In de tweede klasse lijkt de top 2 al zo goed als zeker: Leython heren 4 staat op de tweede positie ver van de nummer 1 verwijderd, maar ook de nummer 3 van de poule lijkt hen niet meer in te kunnen halen met een puntenverschil van 14 punten. Het vijfde herenteam staat op plek 11 en moet nog flink aan de bak. De nummer 10, Aspasia heren 3, heeft drie punten meer en kan dus nog worden ingehaald.

Dames

Bij de dames valt het op dat dames 4 weer op weg lijkt naar de eerste klasse! Het team heeft een wedstrijd meer gespeeld en 10 punten meer verzameld dan de nummer twee uit de poule. Alle andere damesteams lijken hun plek in hun klasse (of divisie) veiliggesteld te hebben. Dames 1 staat op plek 8 in de tweede divisie, maar met slechts 6 punten verschil met de nummer 4 zijn er nog kansen om hoger te eindigen.

Dames 2 staat in de promotieklassepoule op de zevende plek. En hoewel dames 3 de negende plaats inneemt, is er een bijzondere inhaalslag van de nummer 10 nodig wil die nog uit de gevarenzone komen. Dames 5 staat momenteel zesde, maar kan door minder gespeelde wedstrijden de derde plek in de competitie nog veroveren. Het zesde damesteam van Leython is vierde in hun poule. Dames 7 is grotendeels nieuw in de derde klasse en doet het daarom erg goed met een 6e positie op de ranglijst.

Mix

Ook de mixteams hebben al aardig wat wedstrijden gespeeld. Mix1 weet tot nu toe de vierde positie in de poule te bezetten. Maar het team heeft meer wedstrijden tegoed dan de concurrenten, dus stijgen op de ranglijst is nog mogelijk.

Mix2 en Mix3 zitten in dezelfde poule en staan precies onder elkaar op plek 4 en 5. Ook Mix4 en Mix5 spelen eenzelfde competitie. Mix5 doet het voorlopig beter en staat zelfs eerste! Mix4 staat op een netjes vierde. Mix6 zit niet met een ander Leython team in de poule en staat voorlopig op de zesde plek.

Jeugd

In de eerste helft zijn er bij de jeugd geen teams kampioen geworden, maar zijn wel een aantal teams gepromoveerd! Met veel plekken in de middenmoot lijken de meeste jeugdteams op het juiste niveau te spelen.

MA1 werd vierde en speelt daarom in de tweede helft van het seizoen opnieuw 1e klasse. JB1 speelde de eerste helft in de eerste klasse en werd daar vijfde. Sinds januari speelt het team tweede klasse, en tot nu toe staan ze daar op de eerste plek!

MB1 is in de eerste helft tweede geworden in de eerste klasse en mag zich daarom nu gaan bewijzen in de hoofdklasse. MB2 heeft het ook goed gedaan en werd vierde in de tweede klasse, met een klein verschil ten opzichte van de nummer 3. Tot het einde van het seizoen spelen ze tweede klasse, dus wie weet eindigen ze in de tweede helft nog hoger.

JC1 mocht in de eerste helft uitkomen in de hoofdklasse. Door sterke services van de tegenstanders wist het team niet van de onderste positie af te komen, maar in de tweede helft mag JC1 opnieuw laten zien wat ze kunnen in de hoofdklasse. JC2 werd in de eerste helft vierde en speelt de tweede helft van het seizoen weer tweede klasse. Hoe hoog zullen ze nu eindigen?

De MC1, MC2 en MC3 eindigden allemaal in de middenmoot van hun poule, waardoor ze in de tweede helft van de competitie hetzelfde niveau spelen. MC2 staat na drie wedstrijdrondes bovenaan!

Mini’s

Eind vorig jaar werden al enkele Leython miniteams kampioen! Nogmaals gefeliciteerd X1 en X2!

Leython mini’s kampioen!

Op 25 januari speelden de mini’s alweer het eerste toernooi van het nieuwe jaar in thuishal De Bloemerd. Met behulp van veel vrijwilligers van de Leython jeugd werd een succesvol toernooi neergezet.

Leython X7 werd vijfde in niveau 2. In niveau 4 eindigde Leython X6 op de tiende plek van in totaal veertien deelnemende teams. In niveau 5 kwamen twee teams van Leython in actie: Leython X4 werd derde op het toernooi en Leython X5 eindigde als elfde. In niveau 6 lieten Leython X1 en Leython X2 meteen zien waarom ze in de eerste helft kampioen werden, ze staan namelijk op de eerste en tweede plek. Leython X3 werd gedeelde negende van de tien teams.

We wensen alle teams veel succes bij de tweede helft van het seizoen en hopen nog veel mooi volleybal te zien! En wie weet zelfs een aantal kampioenen…

This article has 1 Comment

  1. Succes voor alle teams!

    Heren 4 kan overigens nog wel een plekje stijgen (en ook dalen). Komende vrijdag (31 jan) is de topper tegen de nummer 1, thuis. Wie weet… 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.