Innovatie op het strand

Harde wind, maar mooie zonsondergang bij het opbouwen.

Onze vrijwilligers hebben weer een gezellig weekend beleefd op het winderige Scheveningen strand. Zo hebben ze €1220 verdiend voor de clubkas. Voorzitter Ewout Verkerk zorgde voor een eenvoudige innovatie in de wedstrijdleidingtent.

Dat weerbericht hè

Vrijdag 18 September laveerden 25 Leythonners handig tussen de buien door om het gewenste aantal velden op te zetten. Het was relatief snel klaar, want er waren er maar 70 nodig. Vanwege het teleurstellende weerbericht waren er maar 150 aanmeldingen voor zaterdag en iets meer voor zondag.

Mag ik even de tablet?

Zaterdag om 8:15 stonden Eveline (D2), Tom (H5), Carla (VL) en Karen (D5) paraat voor de arriverende teams. Friezen, Belgen en Duitsers waren op tijd. Teams als de ‘Haagse Hopjes’ kwamen uiteindelijk niet opdagen. Het waaide zo hard dat sommige ochtendpoules al om 11 uur klaar waren. Het tijdrovende rekenwerk voor het indelen van de middagpoules ging dit jaar stukken sneller met een excelbestandje van Ewout dat ook op een tablet prima bruikbaar was.

Taakverdeling is top!

Op de zonnige en nog wat winderige zondag bleek ook het eerder onopgemerkte ‘statusbord’ een goed hulpmiddel. ‘Frontdeskmedewerkers’ Esther (D5) en Ewout (H1) konden daarmee de vragenstroom aardig indammen. Meestgestelde vraag op zaterdag: “Wanneer begint het middagprogramma van..?” Dat is lastig te voorspellen als nog niet alle benodigde uitslagen van de ochtend binnen zijn. De frontdesk hield de backoffice ‘uit de wind’: Chris (VL) deed het rekenwerk op een laptop en Joan (VL), Ineke (D3) en Marjan (D4) maakten de middagpoules.

Onstuimige branding

Het opbreken van de (uiteindelijk) 78 beachvelden met zo’n 20 Leython-vrijwilligers verliep vlotjes: om 8 uur was het al zo’n beetje klaar. Na afloop namen Ewout (H1), Alice (VL) en Anike (D2) nog een frisse duik in de onstuimige branding.

 

Hapje eten tijdens een bui

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *