Lekkere Opening Leython Beachseizoen

Zondag 7 mei opende Leython Beach het seizoen. Dat het maar een graad of 13 was, mocht de pret niet drukken. Een prima temperatuurtje om te volleyballen. En om 2 uur kwam toch echt het zonnetje achter de wolken vandaan piepen!

Clinic Blom/Penninga

Blom/Penninga in actie
Sam en Bram in actie tegen Blom/Penninga

Eerst was er een clinic voor de jeugd (zie foto’s boven en onderaan, van Iris). De beachcommissie had een indrukwekkend trainersduo geregeld: beachvolleybalteam Blom/Penninga hoort bij de Nederlandse top! In 2015 waren ze Nederlands kampioen onder 21 en dit jaar mogen ze voor het eerst hun talent bij de senioren in de World Tour bewijzen. In januari werden ze nog eervol 2e bij het NK Indoor Beachvolley, achter Olympiërs Varenhorst en Brouwer. Na de training speelden de heren een wedstrijdje tegen onze eigen toppers Bram de Winter en Sam van Straten.

Divers toernooi

Na deze demonstratie ging het eerste toernooi van dit seizoen van start. De 4 velden waren goedgevuld met elk 5 teams van allerlei niveaus en samenstellingen. Zo speelde Joan uit D2 met Jaco uit H6 en deden er natuurlijk oud-zaalspelers mee, zoals Timon (met Wouter uit H2) en Dione (met Sophie uit D3). Ook speelde op veld 2 een 15-jarige hockeyer leuke potjes volleybal met zijn vader, onder toeziend oog van zijn opa, die op steenworp afstand woont.

De Verenigde Straten: Sam en Michiel

Van de toppers op veld 1 kwamen uiteindelijk de Verenigde Straten als winnaar uit de bus. Na het toernooi stak de beachcommissie de barbeque aan en konden deelnemers en later aangesloten gezelligheidsdieren een lekker hapje eten!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *