Leython DC gaat met goed gevoel winterstop in

Leython DC heeft de eerste helft van het seizoen goed afgesloten met een onverwachte overwinning op Pharmafilter US. In Amsterdam werd het 2-3 voor de Leiderdorpse volleybalsters.

Vooraf was Pharmafilter op papier ruim de sterkste. De Amsterdammers stonden op de derde plek, Leython op nummer 8 in de tweede divisie. Bovendien kampte het Leiderdorpse team met een krappe selectie door een aantal blessures; van de drie vaste middenaanvallers was er maar één beschikbaar. Aanvankelijk zag het er ook niet naar uit dat Leython een goed resultaat neer zou zetten, vertelt trainer-coach René Leeflang. “We begonnen wat slap. Pas aan het eind van de set kwamen we in ons spel. Voor de eerste set was dat te laat, die ging met 25-15 naar Pharmafilter, maar het betekende wel een hele goed start van de tweede set, die we met 21-25 binnenhaalde.”

De volgende twee sets waren de teams aan elkaar gewaagd. De gastvrouwen pakten de derde set met 25-21, Leython trok in de vierde set aan het langste eind met 22-25. In de vijfde en beslissende set liet Leython zich niet van de wijs brengen en won met 12-15.

“Iedereen heeft goed gespeeld”, aldus een tevreden Leeflang. Opvallend was de belangrijke inbreng van een aantal speelster die maar kort in het veld stonden, kijkt hij terug. Zo kwam Tara Bruggeman in de laatste set in het veld en maakte meteen het verschil met door een groot aantal punten aan het net te scoren. Ook invalster Katelijne van Houten uit Dames 2 had zo’n kantelfunctie.

Dankzij de overwinning gaat Leython DC met een goed gevoel de winterstop in. Leeflang verwacht dat zijn team in de tweede helft van het seizoen zeker nog een aantal plekjes op de ranglijst kan stijgen. “De start was lastig, met veel blessures en veel wijzigingen in het team. Maar we hebben de boel nu goed op de rit en bovendien moet over een paar weken iedereen weer fit zijn. We gaan voor een plek in de top 5.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *