Opvolger voor voorzitter

Matthias Konijnenberg heeft zich kandidaat gesteld om Ewout Verkerk op te volgen als voorzitter. Matthias kwam in 2011 bij Leython DC en speelde afgelopen seizoen in Mix 2. Ewout zal zijn voorzitterstaken in de algemene ledenvergadering in september overdragen, dus niet al bij de komende ALV van 23 mei.

Een steentje bijdragen

We vroegen Matthias waarom hij voorzitter wil worden: “Toen vice-voorzitter Jos van der Geest ineens aan mij vroeg of ik iets zag in een bestuursfunctie moest ik wel even goed nadenken.” In september rondt hij zijn master straf- en strafprocesrecht af. Daarom heeft hij het nu nog druk met de de laatste ‘perikelen’ van het studentenleven. Maar vanaf half augustus heeft hij de ruimte om een nieuwe uitdaging aan te gaan als voorzitter van Leython DC. “Het lijkt me erg leuk om nu meer tijd te investeren in Leython DC en mijn steentje bij te dragen”.

Bestuurservaring

Waar veel sportverenigingen bestuurd worden door babyboomers, wordt het bestuur met Matthias (25) almaar jonger. Toch heeft Matthias al bestuurservaring opgedaan. Hij was heel actief bij studentenvereniging Ichtus en heeft daar een jaar als praeses in het bestuur gezeten: “dat vond ik ontzettend leuk om te doen.” Nu is hij op zoek naar een baan als strafrecht-advocaat. “Tot die tijd werk ik bij de ANWB-winkel.”

Een leuke sport

Matthias begon in 2010 met zijn studie rechten aan de Universiteit Leiden. Na een jaar “zocht ik een leuke sport voor wat meer contacten buiten mijn studie”. Na enkele proeftrainingen merkte hij al snel dat de recreantengroep een gezellige groep is, waar iedereen zich op zijn eigen manier en niveau kan ontwikkelen. “Na een jaar mocht ik meedoen met wat wedstrijden en uiteindelijk ben ik dan ook echt competitie erbij gaan doen met een mixteam.”

Wil jij ook je steentje bijdragen?

Er zijn altijd nieuwe vrijwilligers nodig, ook in het bestuur. Lees meer over vrijwilligers en vacatures.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *