Verslag NOJK – Mini’s

Op zaterdag 5 januari vertrokken twee miniteams van LeythonDC naar Houten voor de
voorronde van het Nederlands Open JeugdKampioenschap. Voor een aantal kids was het
hun eerste optreden op een groot toernooi en de spanning was wel op de gezichten af te
lezen. De meisjes werden gecoacht door Marjolein Vermeulen en Bram de Winter, de
jongens door Eric Vermeulen. Het jongensteam werd versterkt door twee spelers van RVV
die door een dubbel speelrecht ook voor LeythonDC mochten uitkomen. Het team zou
anders heel krap bezet zijn.

De meisjes mochten starten met een wedstrijd tegen VTC Woerden. Ze wonnen de eerste
set maar moesten de tweede set aan Woerden laten. De tweede wedstrijd tegen VCN werd
met 2-0 verloren. De laatste wedstrijd voor een plaats in de kruisfinale ging tegen een
bekende concurrent uit de regiocompetitie: RVV. Helaas werd deze wedstrijd ook verloren
maar er werd gestreden voor elk punt.

Bij de jongens was de start geweldig: 2 overwinningen op Limes en NVC en al met 1 been in
de kruisfinale. De poulewedstrijd tegen Taurus uit Houten werd met 2-0 verloren en zij
bleken ook nog wel een maatje te groot.

Vol vertrouwen gingen we de kruisfinale in tegen Spaarnestad. Aangemoedigd door
fanatieke supporters deelden we een tik uit door de eerste set met 25-23 te winnen. Er
werd heel stabiel gespeeld met goede servicedruk en slimme aanvallen. Helaas bleek de dag
al erg vermoeiend te zijn en de concentratie nam af in de tweede set. Spaarnestad, niet het
team met de beste bovenhandse techniek, pakte de tweede set en dwong een beslissende
derde set af. Wissels en aanmoedigingen van de supporters konden het tij niet keren en ook
de derde set werd verloren.

Helaas geen volgende ronde voor onze mini’s maar wel een leerzame dag waarin we hebben
laten zien dat we goed kunnen volleyballen en het onze tegenstanders erg lastig kunnen
maken. We zijn trots op de inzet en progressie van onze teams en de niet aflatende steun