Wedstrijdverslag – 17 feb – Mix 1 – Zovoc (3 – 1)

Feestje!

Op deze vrijdag vierde Michiel zijn verjaardagsfeestje en speciaal daarvoor waren onze vrienden uit Zoetermeer overgekomen. Zij wilden hem trakteren op een leuke pot en wij vonden dat een prima idee. Volleybal, altijd leuk! Aan de Leythonkant van het net werd het heel gezellig deze avond. Helaas wilde de stemming er aan de Zovoc kant niet zo goed in komen. En waar dat nou precies aan lag? Wij hadden nog wel zo ons best gedaan om alle randvoorwaarden te optimaliseren.

Zo speelden wij bijvoorbeeld niet alleen en was Heren 1 bereid gevonden om het veld naast ons te vullen. Ook hadden zij veel publiek meegenomen maar door een programmeerfoutje zaten zij helaas aan de verkeerde kant van de zaal en moesten ze om de lange mannen heen kijken om ons te kunnen zien spelen. Een aantal slimmeriken van mix 2 wist wel een sluipdoor-route te vinden naar veld 2 en kwam ons vanaf de zijlijn aanmoedigen. Net als ons trouwste fan Matt, die er weer eens bij was. Top, al dat publiek! Ook hadden wij een uitstekende scheids in Jan-Jasper, die best bereid was om vaak in het voordeel van Zovoc te fluiten. En de teller Aimée was niet te beroerd om dan hun cijfertje ook eentje op te hogen. Maar dat was blijkbaar niet genoeg. Naarmate onze 25-17 winst in de eerste set naderbij kwam, daalde de spelvreugde bij onze tegenstander.

In de tweede set besloten wij daarom dat wij de taart wat eerlijker moesten verdelen. Het feestje moest natuurlijk wel leuk blijven. Eva Anne besloot om haar fantastische pass wat te temperen en Michiel sloeg zijn supersterke aanvallen wat vaker in het net. Jessy prikte wat minder scherp in de gaten en Laura nam even een stapje terug in haar alerte spel. Rui en Stephan gaven nog wat extra ruimte aan Zovoc door even af te zien van hun supergave snelle aanvallen op midden. En om te voorkomen dat ik roet in het eten zou gooien met mijn blocks, werd ik deze set aan de kant gehouden. Ons gulle en sociale gebaar werd door de tegenstander in goede orde ontvangen (15-25) en bracht zowaar een glimlach op hun gezichten. Het leek dus toch nog gezellig te kunnen worden.

In de derde set was het alleen wel tijd voor ons eigen kadootje aan Michiel. Wij willen dit seizoen natuurlijk wel zo hoog mogelijk eindigen in de toppoule en met VCO en Timios in het vizier besloten we Michiel te trakteren op wat extra punten. Hij mocht even aan de kant om te genieten van ons kado. Zovoc kon dat wat minder waarderen en het leek wel alsof ze jaloers waren dat zij niet zo iets moois hadden bedacht. Maar je moet er natuurlijk wel moeite doen! Zoals Eva Anne en Stephan, die een sterk block wisten neer te zetten, en ook aanvallend hun kunnen lieten zien. En razende Rui die zich rot rende om het spel te verdelen naar zowel de gelukkig weer topfitte buiten Jessy en de 3-meter aanvallen van de achterspelers. Kortom, wij speelden deze set volleybal zoals het hoort, met zijn allen er voor gaan! Naarmate deze set vorderde bleek echter dat Zovoc eigenlijk bestaat uit twee delen: Zovoc-5 bestaande uit 5 mensen die hun best doen om samen er iets moois van te maken, en Zovoc-1, die, tja, hoe zal ik dat eens zeggen, beter kan gaan koekhappen of zo. (Over koek gesproken: wil een zekere W te L niet meer alle muffins opeten! Dat vindt een van onze middens niet zo leuk). En we weten allemaal, als je niet samenspeelt is volleybal niet leuk. In onze ogen was de 25-18 in deze set dus een mooi kado, maar met name Zovoc-1 liet zich hierdoor erg van de wijs brengen. Zovoc-5 kon daar helaas geen tegenwicht aan bieden.

In de vierde set besloten de aanwezigen in De Bloemerd massaal Zovoc-1 een hart onder de riem te steken door luidkeels zijn naam te gaan scanderen. En wij waren niet te beroerd om daarbij wat te helpen door hem extra toe te juichen als hij zijn best weer deed om onze superacties te weerstaan. Helaas mocht dat ook niet helpen, misschien werd hij er toch een beetje zenuwachtig van, al die persoonlijke aandacht. Na het laatste fluitsignaal bij 25-18 droop Zovoc-1 dan ook snel af. Wij hebben dus weer wat geleerd: voor een gezellig feestje moet je de juiste mensen uitnodigen. Heren 1, publiek (XR2, Matt, D6, en nog vele anderen), Jan-Jasper en Aimée, en natuurlijk ook Zovoc-5 zullen we graag weer een keertje vragen. Maar sommige mensen kan je dus beter niet vertellen waar het feestje is.

Tip voor de volgende keer: We gaan voor plaats 3, knallen dus!

~ Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *