Wedstrijdverslag – 27 jan 2017 – XR1 – Kalinko

“Spelverdelen? Ja!!!”

27 januari 2017 – Na een lange, lange winterstop mochten we vandaag eindelijk weer eens een wedstrijdje volleyballen, thuis tegen Kalinko. In de aanloop van de wedstrijd waren er wel een aantal problemen: onze setup Rui en haar vervangster, diagonaal Laura, waren allebei op vakantie. Beoogd setupper Marleen liep op de laatste training een blessure op door een botsing met Stephan waardoor we: 1) nog maar met 5 spelers waren en, 2) geen echte spelverdeler meer hadden. Gelukkig wisten we Mirjam (D6) te strikken om diagonaal te gaan spelen. Stephan stond te springen om het eens te proberen als spelverdeler. “Spelverdelen? Ja!!!”

Kalinko XR1, de huidige nummer laatst in onze poule, leek alleen op papier een makkelijke tegenstander. Bij het inspelen bleken zij te beschikken over een aantal lange reuzen en een krachtige smash. En wij waren bij het inspelen toch een beetje afgeleid door onze nieuwe mascotte Mees. Gelukkig gooiden we al bij de eerste set de schroom van ons af en gingen voortvarend van start (25-20) en ook de tweede set trokken we vlotjes naar ons toe (25-15). Marleen wist als coach de puntjes echt op de i te zetten waardoor we lekker gemotiveerd en scherp bleven spelen. Super dat zij toch naar de Bloemerd was gekomen want ons team heeft toch wel baat bij een coach.

In de derde set keken we opeens snel tegen een vrij grote achterstand aan, maar door een goede service reeks van Michiel en Mirjam, kwamen we ook hier als eerste tot de 25 punten (25-23). We hadden sowieso goede servicedruk, zoals de lepe korte balletjes van Eva Anne, en de strakke diepe ballen van Jessy. Kalinko kwam dan vaak niet tot een goede pass, waardoor wij de aanval konden overnemen. Ondanks hun sterke blok op midden scoorden Eva Anne en Michiel effectief en wisten zelfs terug te blokken. Ook van de diagonaal aanval van invalster Mirjam werd goed gebruik gemaakt. En op buiten werden Jessy en ik regelmatig goed bediend. Stephan was dus echt aan het spelverdelen. Leuk hoor! En door de bal af en toe wat te kort, te lang of te ver naar achter te spelen hield hij ons lekker scherp Hij had het natuurlijk ook wel wat makkelijk want het achterveld stond te passen als een trein, dus Stephan hoefde nauwelijks te lopen :p

In de vierde set begon er wel een licht concentratieverlies in ons team te sluipen. Een paar ballen onnodig in het net: de oudere garde werd wat moe, laten we het daar maar op houden. Toch wisten we bij de stand 17-22 nog terug te komen tot 23-23, maar met een sterk blok van een van hun reuzen won Kalinko deze set (23-25). En terecht, denk ik, want dit was helemaal geen slecht team, alleen wij waren wel beter!

Kortom, het was weer een fantastisch leuke wedstrijd. Deze 3-1 overwinning verankert het leukste team van Leython DC (op één team na, natuurlijk) stevig op de vijfde plaats in de top-poule (23 punten uit 9 wedstrijden). Wat een top-prestatie, zo halverwege het seizoen! Dat werd dan ook na afloop gevierd met een kampioensschaal, inclusief vlammetjes- en pindasaus! Nu wacht ons tot maart elke week een wedstrijd, te beginnen met Merenwijk, de huidige nummer 6, thuis op 3 februari.