Wedstrijdverslag – 3 feb 2017 – XR1 – Merenwijk

Een zoektocht naar inspiratie

3 februari 2017 – Vorige week begonnen we allemaal vol passie en energie aan de wedstrijd nadat het team eindelijk kennis had gemaakt met onze mascotte Mees. Doordat hij er deze wedstrijd tegen Merenwijk XR1 niet bij kon zijn moesten we naar andere mensen opzoek die ons zouden inspireren. Gelukkig kende Jessy, Rui en Michiel nog wel wat mensen waardoor wij een stapje harder zouden gaan lopen. Bij aanvang van de wedstrijd was de tribune dan ook voller dan ooit te voren.

Michiel probeerde deze week zijn inspiratie te halen uit een positie wissel. Als buitenspeler deed hij dit verrassend goed. Hij stond enkele keren op de verkeerde plek maar dit deed hij naar eigen zeggen om ons scherp te houden.

Jessy raakte aan het eind van de eerste set wat inspiratieloos, doordat ze veertien keer achter elkaar moest serveren. Alle plekken die volgens Niek handig waren geweest waren in die beurt meer dan eens uitgeprobeerd. U begrijpt dat met zo’n servicebeurt de overwinning in de eerste set niet uit kon blijven.

Eva had na een zware week moeite om haar inspiratie te vinden maar naar de wedstrijd voorderde kwam de inspiratie terug en ging ze verder met de lepe balletjes waar ze vorige week mee begonnen was. (Ondanks een goed gesprek tijdens de bitterballen zijn Steeph en Eva er nog niet helemaal overuit wat nou eigenlijk lepe balletjes zijn)

Rui begon deze wedstrijd vooral gebrand omdat zij haar plek moest verdedigen nadat Stephan deze vorige week goed had overgenomen. Maar eerlijk is eerlijk Rui deed het als van ouds met stalen zenuwen. Deze razende repporter kon haar dan ook maar op één fouten bal betrappen.

Jos speelde zoals iedereen van hem gewend is. Hij sleepde het team door de zware momenten. Toch had ook hij deze week last van inspiratie problemen. Deze problemen uiten zich vooral buiten het veld. In zijn zoektocht naar alternatieve waarheden ontstond een schrijversblok. Nog nooit heeft een wedstrijd verslag zolang op zich laten wachten.

Na deze klinkende 4-0 overwinning op Merenwijk XR1 (25-17, 25-16, 25-16 en 25-23) , dat er ook voor zorgde dat we tijdelijk op een gedeelde 3de plek komen, was het tijd voor een kampioensschaal met vlammen en pindasaus. Tijdens het smullen merkte Michiel op dat we nog in de race zijn om in seizoen de meeste punten ooit te halen. Dit geeft genoeg inspiratie voor de volgende keer.

Tip voor volgende week: hard en ongecontroleerd!

~ Stephan Ligtvoet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *