Weer op Scheveningen


Vorig weekend bood Leython DC de helpende hand bij het Beach Volleybal Circuit in Scheveningen. Ieder jaar is het weer spannend: zijn er genoeg vrijwilligers om te helpen? Wat voor weer wordt het? Hoe groot wordt het toernooi? Wat levert het op, behalve de altijd leuke en waardevolle kennismaking met verenigingsgenoten?

Fanatiekelingen op vrijdag

Dankzij de inzet van onze supervrijwilliger Ewout (H1) staan er vrijdag 17 augustus om 17:00 uur toch weer 20 Leythonners klaar op het strand van Scheveningen. Maria (D4) is er voor het eerst bij: “Eerst zag ik op tegen de hoeveelheid werk, maar het ging redelijk snel”. In groepjes gaat iedereen aan de slag met de palen, netten en lijnen.

Gelukkig is het weer prima. “Niet echt warm, maar lekker om te werken”, aldus Maria. Voor in de pauze heeft Ewout een flinke hoeveelheid broodjes geregeld: wel zelf smeren! Als om 20:00 uur alle velden opgezet zijn, zijn er zelfs nog fanatiekelingen die een potje gaan volleyballen!

“Mensen erbij betrekken”

Al sinds begin jaren negentig helpen lokale verenigingen mee bij het Beach Volleybal Circuit. Het is 1 van de factoren die het beachvolleybal in Nederland groot heeft gemaakt. Ook Leython helpt al jaren mee. In de topjaren moesten er in Scheveningen 150 velden opgebouwd worden.

Bron: Boek In de ban van beachvolleybal – Hoe deze snelgroeiende sport Nederland veroverde.

Nu er overal in het land mogelijkheden zijn om te beachen, is het circuit kleiner geworden. Op zaterdag deden er zo’n 180 teams mee, op zondag ongeveer 100. Veel minder velden om op te bouwen dus, want per veld spelen er meestal 4 of 5 teams.

Wedstrijdleiding een makkie

Teams inchecken, poule-uitslagen bepalen, middagpoules indelen. “Echt leuk om te doen!”, aldus Marjolein de Jonge (D3). Zij maakt voor het eerst deel uit van de wedstrijdleiding. Gelukkig geen stress dit jaar. Geen lange rijen bij het aanmelden. Een laptop mee voor het berekenen van de uitslagen. Er is tussendoor zelfs tijd om een balletje te spelen, zoals kort te zien is in de aftermovie van de organisatie op Facebook (klik op de afbeelding).

Viktoria, Fenno, Ineke, Bart en Eveline op zaterdag

Gezandstraald

Zondagochtend is het wat fris en het miezert wat. ’s Middags zien we wel de zon, maar het gaat steeds harder waaien. Zo hard dat enkele teams het opgeven en de organisatie alvast wat vlaggen neerhaalt. Met zoveel wind is opruimen moeilijker, maar met een man of 15 is de klus toch nog snel geklaard. ’s Avonds om een uur of negen is iedereen weer lekker thuis!

De opbrengst

We weten nog niet precies hoeveel het toernooi financieel oplevert, maar waarschijnlijk wat minder dan vorig jaar, toen er ruim 400 teams meededen. We krijgen immers een vergoeding per team. Wel zijn er extra inkomsten van de “divisievelden”. Daarvoor doen we geen wedstrijdleiding, maar we helpen ze wel af te breken.

De foto’s op deze pagina zijn van Marjolein de Jonge. Bekijk op facebook ook de foto’s van Summer Beach Volleybal Circuit.

Viktoria, Chris, Marjolein, Bart en Karen op zondag
Lot en Eef halen nét niet de winnaarspoule!

Meer nieuws

28-03-2024

Leython DC MB1 ondanks goed spel niet naar bekerfinale

Leython DC meisjes B1 streed afgelopen dinsdag in de halve finale van de beker tegen Forza Hoogland uit Amersfoort. Leython...
Read More
26-03-2024

Luba Leython DC DS1 – Merkala Zaanstad DS2: “Strijdend ten onder”

De zon schijnt en de vogeltjes fluiten, wat betekent dat het einde van het zaalseizoen met nog 3 wedstrijden te...
Read More
20-03-2024

VCV D1 – Leython DC D1: “Feest in Veenendaal!”

Het was een frisse maar zonnige zaterdag. Nadat iedereen lekker eens wat vrije tijd had voordat er verzameld moest worden,...
Read More
16-03-2024

Stem vóór 1 april op jouw favoriete shirtontwerp

Zoals jullie inmiddels weten, stopt de productie van de huidige Leython DC wedstrijdshirts. Een tijd geleden heeft het bestuur daarom...
Read More
16-03-2024

Eindejaarsenquête: geef jouw input

Het bestuur heeft de jaarlijkse eindejaarsenquête opgesteld om van jou te horen wat je wensen zijn en hoe je een...
Read More
16-03-2024

Luba Leython DC D1 neemt revanche op Compaen

Op 8 maart was het zover, we mochten ons opmaken voor de thuiswedstrijd tegen Compaen DS1. En zoals eerder geschreven...
Read More
1 2 3 79

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *