Volleybalspeeltuin 3 t/m 7 jaar

Op 20 mei 2017 was voorlopig de laatste dag van de speeltuin. Het komende seizoen is er helaas geen zaalruimte voor onze speeltuin.


Kinderen van 3 t/m 7 jaar kunnen wekelijks terecht in onze volleybalspeeltuin, op zaterdagochtend van 8:45 tot 10:00 uur in sporthal De Bloemerd.

Motoriek en beweging

De volleybalspeeltuin is bedoeld om jonge kinderen kennis te laten maken met het volleybal. Maar het gaat vooral om plezier te hebben in bewegen (met en zonder bal) en de motoriek meer te ontwikkelen. De volleybalspeeltuin gaat vooraf aan het circulatieminivolleybal (CMV).

Met en zonder bal

Trainer Sophie van Achthoven verzorgt met haar assistenten een leuke les: gevarieerde oefeningen met een bal, klimmen en klauteren, balanceren en vooral veel bewegen. Alle oefeningen worden in spelvorm gegoten, zodat het goed aansluit bij de belevingswereld van deze jonge kinderen. In de speeltuin kunnen ze lekker een uur ravotten met bal, zonder bal, rennen, duwen, slingeren en allerlei andere leuke dingen.

Snelle ontwikkeling

Het gaat niet om volleyballen maar gewoon om de algemene lichamelijke ontwikkeling van uw kind. Kinderen ontwikkelen zich namelijk heel snel rond deze leeftijd. Daarnaast leren ze met elkaar om te gaan en leren ze hoe met winnen en verliezen om te gaan.
Kortom, de speeltuin is speels, actief en heeft de motorische en sociale ontwikkeling van het kind tot doel.

Meer informatie

Zie verder de pagina’s over lid worden en contributie.

Geschiedenis

In seizoen 2012-2013 is Leython DC gestart met een volleybalspeeltuin aan het einde van de woensdagmiddag in De Does. Omdat veel kinderen op dat tijdstip vaak al moe zijn, is de speeltuin later verschoven naar de zaterdagochtend.