Fysio

Ook in seizoen 2023-2024 is er weer fysiotherapeutische begeleiding beschikbaar voor alle Leython-DC-leden, ook verenigingsleden. De Leiderdorpse fysiotherapiepraktijk Ommedijk verzorgt de consulten. Doel: een snelle en optimale manier van blessureherstel voor alle spelers van Leython DC.

Vanaf 4 september is er een gratis sportspreekuur voor een eerste diagnose. Elke maandag tussen 19:45 – 20:15 uur in De Bloemerd. De (sport)fysiotherapeut onderzoekt de eventuele blessure, geeft advies over het te volgen beleid en zo nodig ook direct een korte behandeling.

  • De service is nadrukkelijk voor alle LeythonDC leden.
  • Voor selectiespelers (D1, D2, H1, H2) wordt geprobeerd, als de diagnose niet kan wachten tot maandag, tussendoor ook op andere dagen (overdag) tijd te vinden.
  • De behandeling is niet bedoeld ter vervanging van reguliere fysiotherapieconsulten, maar is bedoeld als eerste, professionele, laagdrempelige diagnose van de klachten. Als vervolgbehandelingen noodzakelijk zijn, worden die in de reguliere praktijk voortgezet, en deze behandelingen zullen in de regel vergoed worden door de ziektekostenverzekeringen, e.e.a. afhankelijk van de polisvoorwaarden.
  • Omdat gebleken is dat materiaalkosten (vooral tape) hard oplopen, wordt ervan uitgegaan dat u deze zelf aanschaft en meeneemt, zeker als u meermaals langskomt om een ledemaat in te laten tapen.
  • Ook trainers kunnen de fysiotherapeuten raadplegen voor advies over trainingsintensiteit tijdens trainingen, of voor een specifieke speler/speelster. Voor een geblesseerde speler/speelster kan een herstelprogramma gemaakt worden.