Jeugd 12 t/m 18 jaar

Als jeugdspeler bij Leython DC train je twee keer per week om steeds beter te leren smashen, verdedigen, serveren en samen te spelen als team! Van eind september tot eind april speel je bijna wekelijks een wedstrijd met je eigen team.

Als 12-jarige begin je in de C-jeugd. Ben je vóór 1 oktober:

  • 13 jaar, dan speel je meestal in de C-jeugd;
  • 15 jaar, dan speel je meestal in de B-jeugd;
  • 17 jaar, dan speel je meestal in de A-jeugd.

In de teamindeling, trainings- en wedstrijdschema’s herken je de meisjesteams aan de M, bijvoorbeeld MA1 en de jongensteams aan de J, bijvoorbeeld JC2.

Trainingen

De jeugd traint 2 keer per week 1,5 uur. Het trainingsschema vind je op de pagina Trainingen.

Talentvolle jeugdspelers kunnen meetrainen met een hoger team (mits er ruimte is).

Wedstrijden

De thuiswedstrijden zijn altijd op zaterdag in sporthal De Bloemerd. De C-jeugd speelt zes tegen zes op een veld dat iets korter is dan het ‘normale’ veld waar de B- en A-jeugd (en de volwassenen) op spelen.

Mail voor meer informatie naar de jeugdcommissie.

Jeugdkamp

Ieder jaar organiseren de kampleiding voor de mini’s en jeugdleden een meerdaags kamp ergens in Nederland. Een gezellig lang weekend vol spellen, volleybal en een hoop lol!

Beleidsplan 2021-2025

Leython DC geeft een impuls aan jeugdafdeling met het nieuwe beleidsplan 2021-2025. Aan de hand van dit plan wil Leython DC de jeugdige volleyballer de organisatie bieden waarbinnen deze zich kan ontwikkelen als breedtesporter of topsporter. ‘Binden en boeien’ zijn sleutelwoorden in dit proces en vereisen continue aandacht en bijsturing. Het beleidsplan bevat een uitwerking van deze organisatie voor de A-, B-, C-jeugd en mini’s voor de domeinen: techniek, tactiek, fysiek, mentaal, sociaal en organisatorisch.

Bekijk hier het beleidsplan: Jeugd Beleidsplan Leython 2021-2025
Bekijk hier de technische doelstellingen per leeftijdsgroep en speelniveau: Technische Doelstellingen Jeugd

Leython jeugd bij clinic van toptrainer Edwin Benne in 2015
Leython jeugd bij clinic van toptrainer Edwin Benne in 2015