Mix Competitie & Vrije Recreanten

Mix Competitie

Leython DC heeft momenteel zes mix-teams, die spelen in de recreanten Mix competities van de Nevobo Regio West, op verschillende niveaus, vergelijkbaar met 2e t/m en 4e klasse. Een mix-team bestaat, de naam zegt het al, uit een mix van dames en heren: in de wedstrijden mogen er maximaal vier heren in het veld staan. Het aantal wedstrijden is iets minder dan in de reguliere dames en heren competitie; daarnaast is ook de degradatie- en promotiedruk lager. De mix teams trainen 1 keer per week (1½ uur), waarbij er aandacht is voor techniek en tactiek, maar er ook vaak ruimte is voor een partijtje.
 
Volleyballers uit bijvoorbeeld de 2e klasse of lager die met minder druk wedstrijden willen spelen dan in de reguliere competitie, zijn van harte welkom om eens te komen kijken. Het Einde Seizoens Toernooi is hiervoor bijvoorbeeld een prima gelegenheid.
 
Indien er genoeg spelers zijn is het overigens ook mogelijk om weer met een team aan de Recreanten Heren of Recreanten Dames  competities van de Nevobo mee te doen.
 
 
Leython DC XR1 (team 2018)  speelt een wedstrijd in de Bloemerd tegen Krathos ’08, voormalig Nederlands Kampioen Mix Competitie.

Vrije recreanten

De vrije recreanten van Leython DC spelen geen wedstrijden, maar trainen alleen. Een training  duurt 1½ uur, waarbinnen er tijd aan techniek besteed wordt maar ook veel onderlinge partijtjes gespeeld wordt. Bij de vrije recreanten zijn er minder en meer geoefende spelers, van alle leeftijden, en zowel dames als heren. Het filmpje hieronder geeft een (beperkt) beeld van een partijtje op de training van de vrije recreanten.
 
Lijkt het je leuk om te beginnen met volleyballen, dan ben je van harte welkom om langs te komen!
 
 
.

Interesse?

Via het menu vind je meer informatie over trainingen, wedstrijden, lidmaatschap, etc. Contact via de recreantencoördinator.