Beachvolleybal @ Leython Beach

Leython Beach

Zon in je gezicht, muziek in de oren, zand onder je voeten en volleybal in je handen. Wat is er heerlijker dan te beachen in de zomer? Zo rond april worden jaarlijks onze beachvelden op het terrein van korfbalvereniging Velocitas opgebouwd. Leython Beach heeft 4 zandvelden met goede netten en ballen. 

Als lid van Leython Beach kun je vanaf het moment dat de velden opgebouwd zijn tot aan de laatste zomerse dagen in september: 

 • tijdens daglicht onbeperkt gebruik maken van de velden;
 • gratis mee doen aan toernooien en de Leidse Beachcompetitie; 
 • elke vrijdagavond deelnemen aan Mix and Match;
 • tegen een extra vergoeding trainingen volgen op diverse niveaus;
 • introducees meenemen (elke introducee kan maximaal 1x per seizoen gratis meespelen).

Leden ontvangen een toegangscode voor het hek en kunnen via een online reserveringssysteem velden reserveren.

De Leython Beachvolleybalvelden liggen aan de Bloemerd 7 in Leiderdorp bij het terrein van korfbalvereniging Velocitas.

Lid worden

 • Ben je al lid van Leython DC (geweest)? Schrijf je in voor het beachseizoen door een mail te sturen naar de beachcommissie (beach@leythondc.nl) met je naam, adres en telefoonnummer.
 • Ben je nog geen lid van Leython DC? Mail dan het volledig ingevulde inschrijfformulier. Je kunt ‘beach only’ verenigingslid worden van Leython DC/ Leython Beach.
 • Mini’s hoeven geen beach lid te zijn om deel te nemen aan de trainingen. Senioren en jeugdspelers wel!

Let op! Je blijft lid van van Leython Beach tot wederopzegging! Wil je opzeggen voor het beachseizoen, dan moet dat vóór 1 april van dat jaar!

Tarieven seizoen 2024

Bekijk de huidige tarieven op de pagina ‘contributies‘.

Beachtraining

Wil jij je beach-vaardigheden verbeteren? Elk seizoen bieden we trainingen aan op diverse niveaus. Je kan je aanmelden voor de trainingen via het Google Form hieronder. Als lid ontvang je ook een mail met daarin een link naar een formulier waarmee je je kunt inschrijven (let op: er zijn maar max. 16 plekken per groep, dus geef je snel op). Het is alleen mogelijk om training te volgen als je lid bent van Leython Beach (uitgezonderd mini’s). De beachtraining gaat in de week van 15 mei beginnen voor senioren en A jeugd en deze trainingsreeks bestaat uit 8 trainingen. De trainingen voor de B/C jeugd en mini’s starten in week van 29 mei en bestaan uit 5 trainingen.  

We hebben de volgende trainingsgroepen (twijfel je over welke groep bij jou past, neem dan contact op met de beachcommissie): 

 • Heren Midden + Jongens A: Dinsdag 18.30-20.00
 • Mix: Dinsdag 20.00-21.30
 • Heren Hoog: Woensdag 18.30-20.00
 • Jeugd B/C: Woensdag 18.30-20.00
 • Dames Hoog: Woensdag 20.00-21.30  
 • Dames Midden & Meisjes A: Woensdag 20.00-21.30

Interesse om zelf training te geven? Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste trainers. Stuur een mail naar de beachcommissie!

Vrijdagavond Mix ’n Match

Heb je zin om vrij te spelen, maar weet je nog niet met wie? Op vrijdagavonden worden vanaf 19.00uur twee velden gereserveerd voor de Mix ‘n Match. Met de aanwezige mensen worden teams gemaakt en worden er vriendschappelijke potjes gespeeld. Wil je garantie dat er genoeg mensen zijn om mee te spelen? Voeg je dan bij de Mix ’n Match Whatsapp-groep (hiervoor kan je je aanmelden bij de beachcommissie). 

Toernooien

 • 23 juni: Openingstoernooi (inloop vanaf 10.30, start 11.00)
 • 25 augustus: Eindtoernooi (inloop vanaf 10.30, start 11.00)

Meld je aan bij de beachcommissie (beach@leythondc.nl)

Externe veldhuur

Ben je geen lid van Leython Beach, maar wil je toch een keer gebruik maken van de beachvelden? Dat kan! Tarief: €15 per veld per uur inclusief gebruik van ballen. 
In overleg met de Beachcommissie kan er ook een training of clinic worden geregeld. Het externe gebruik van de beachvelden is afhankelijk van de beschikbaarheid van velden en aanwezigheid van de commissieleden, dus neem altijd contact met ons op om de mogelijkheden en prijs te bespreken. 

Houd er rekening mee dat er geen kantine, toilet of kleedkamer beschikbaar is. Roken en het gebruik van alcohol is op ons terrein niet toegestaan. 

Beachcompetitie (inschrijving gesloten) 

Net als vorig jaar organiseert Leython Beach een beachcompetitie gezamenlijk met SKC. De competitie start op 3 en 4 mei mei en loopt door tot en met het weekend van 28 en 29 mei, met uitzondering van Hemelvaart (10 en 11 mei) en Hajraa (15 en 16 juni).  De finales en eind BBQ vinden op zaterdag  6 juli plaats bij SKC.

Voor de competitie kan je je inschrijven als mannen-, vrouwen- of mixteam, waarbij twee tegen twee gespeeld wordt. Teams mogen bestaan uit 2 – 4 spelers. Er wordt een poulesysteem gehanteerd waar bij voorkeur 4 teams allemaal 1 set tegen elkaar spelen en de uiteindelijke winnaar een poule promoveert en de verliezer een poule degradeert. Zo speelt elk team op eigen niveau. Iedere week zal op maandag het wedstrijdschema voor die week daarop bekendgemaakt worden. De mix speelt op vrijdag, de mannen en vrouwen spelen op zaterdag bij het USC of de beachvelden van Leython DC.  

Deelname aan de competitie is voor Leython beachleden gratis. Ben je geen Leython beachlid maar wil je wel deelnemen aan de competitie, dan kost deelname 25 euro.