De Bloemerd priklocatie tot 1 september

De gemeente Leiderdorp heeft besloten dat de Bloemerd een ‘priklocatie’ gaat worden voor de komende maanden. De locatie is in elk geval vanaf 1 maart tot 1 september 2021 hiervoor gereserveerd. Dit heeft forse consequenties voor Leython DC: we kunnen tot 1 september geen gebruik maken van de Bloemerd.

Voorzitter Matthias Konijnenberg in een e-mail/brief aan de leden: “We staan alweer een tijdje stil voor wat betreft volleybal. Het virus is hardnekkig en beperkt ons sterk. De enige manier om uit deze crisis te komen lijkt door te vaccineren. Gelukkig komt het op gang, maar het treft Leython DC opnieuw onverwacht.”

Mogelijk nog langer

Nu is op dit moment toch geen sprake van indoor volleybal, maar het Leython bestuur had gehoopt nog een staartje van het seizoen te kunnen trainen. De grootste angst is dat het vaccineren vertraagt en na 1 sept de Bloemerd ook niet beschikbaar is.

Samen met de andere binnensportverenigingen heeft Leython zich verzet tegen de plannen, met als resultaat dat nu de einddatum van 1 september op tafel ligt. De Bloemerd is één van de weinige locaties die voldoet aan de eisen voor het vaccineren (oppervlak, ventilatie, parkeergelegenheid, etc).

Alternatieven

Leython is naarstig op zoek naar alternatieven zodat we, wanneer we weer binnen zouden mogen sporten, we dat in elk geval kunnen doen. Met alleen De Does en De Hoftuyn wordt het wel dringen om de beschikbare uren. Schema’s moeten aangepast worden, trainingen moeten misschien her en der een kwartier korter, kleine trainingsgroepen kunnen samengevoegd worden. Extern bijhuren in buurgemeenten is wellicht ook (beperkt) mogelijk.

Matthias: “We zullen ons sterk maken om de consequenties voor jullie zo klein mogelijk te laten zijn. Met de gemeente zijn we in gesprek over financiële compensatie voor dit seizoen, maar daar zijn nog geen duidelijke toezeggingen of resultaten.”

“Houd vol! We gaan weer volleyballen. In de zomer op de beach, daarna in de Does en/of  de Bloemerd, maar zoveel en zo vaak als we kunnen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *