Dit was Dames 5 in 2019-2020

Dames 5 had een leuk seizoen. Met aan het begin supergoede wedstrijden tegen teams die hoog eindigden. Met pas op 8 november onze eerste thuiswedstrijd. Met trainer Jeroen en uiteindelijk zelfs assistent-trainer Chris. Met blessures en zieken, waardoor we in de degradatiezone kwamen. Net voor de coronacrisis waren we wel veilig, gelukkig!

Dames 5 was dit seizoen het twaalftalige team. Behalve Nederlands en Engels kan dit team zich (minstens een beetje) redden in het Duits, Frans, Zweeds, Deens, Pools, Russisch, Mandarijn, Koreaans en Arabisch. De twaalfde taal… Limburgs ofzo..?

Spelverdelers
Spelverdeelster Rui verdient een dikke pluim! Zoveel geleerd dit jaar! Zonder haar had dames 5 dit seizoen waarschijnlijk niet gespeeld. De afgelopen jaren speelde zij in Leython Mix 1. Met Lonneke (meetrainster en docent Chinees) praat zij Mandarijn.

In de eerste wedstrijden stond Rui er alleen voor, maar later in het seizoen ruilde Juul haar huis in Frankrijk weer tijdelijk om voor haar Leidse thuisbasis, om zoveel mogelijk mee te kunnen doen. Tijdens de Coronacrisis daagde haar Franse team ons uit een volleybalfimpje te maken. Het resultaat zie je onderaan!

Middens
Oudgediende Karen en jong talent Isis startten dit seizoen op mid. Vlak voor Isis geveld werd door de ziekte van Pfeiffer, kwam de enthousiaste Camille uit de lucht vallen. Zij besloot om niet alleen voor SKC, maar ook voor Leython DC te gaan spelen (ja, dat mag in de 2e klasse). Met haar zeer internationale achtergrond spreekt Camilla minstens 4 talen.

Buitenaanvalsters
Onze bekende kracht op de buitenkant was dit jaar Michelle, die Zweeds én Deens kan (of andersom). Eindexamenkandidaat Rosa bewees dit jaar haar nut niet alleen aan de buitenkant, maar ook op mid: wat een power!

Nieuw bij Leython was Gosia, die na jaren in Engeland is neergestreken in Leiderdorp. Wat zijn we blij met haar goede pass en slim geslagen ballen! Dat ze er niet altijd bij kon zijn en nog niet altijd op de goede plek staat, vergeven we haar graag. En dankzij haar kunnen we haar moedertaal Pools en zelfs Russisch op ons lijstje zetten!

Diagonaal & libero
Oudgediende Erica en jongste bediende Ilona bezetten de diagonaal. Erica is van de bekeken balletjes en die van wervelwind Ilona zijn vooral hard en diagonaal. Ilona is zo multi-inzetbaar dat ze op vrijwel alle posities heeft ingevallen dit jaar!

Last but not least onze rots in de branding Mariska! Wat is het fijn om een goede libero in je team te hebben!

Thuis samen volleyballen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *