Leython DC dames 6 handhaaft – en hoe

Leython heeft ook  komend seizoen een 3e klasseteam! Met succes is in de tweede helft van het seizoen van alles uit de kast gehaald om degradatie van Dames 6 te voorkomen. Niet alleen dames 6 haalde vrijdagavond opgelucht adem…

Dames 6 2017-2018: Tina, Margriet, Myrthe, Boudewijn, Lonneke, Monique, Marjon (staand), Tanya, Moniek, Lotje, Marieke, Judith (zittend)

Horizontaal invallen

Hoewel ook dames 6 dit seizoen met een vol team start, is het al vroeg in het seizoen nodig om invallers te regelen. Gelukkig is sinds een aantal jaren ‘horizontaal invallen’ ook mogelijk: speelsters van D5 mogen ook spelen in D6. Je mag teams zelfs helemaal omwisselen. Maar hoe ver ga je hiermee?

Mixen of wisselen?

De laatste paar maanden van dit seizoen is het een terugkerend dilemma, waarover de meningen verdeeld zijn. Als begin februari het degradatierisico steeds groter wordt, doen een aantal speelsters van D6 een stap opzij om meer speelsters van D5 mee te laten spelen. Dan blijkt wel hoe belangrijk het is om op elkaar ingespeeld te zijn: de min of meer toevallige mix van D5 en D6 haalt niet de beoogde punten binnen.

 Ook SKC in nood

Eind maart haalt D5* wel 5 belangrijke punten binnen voor D6, tegen directe concurrent Setumup. Ook SKC heeft inmiddels een wisseltruc uitgehaald door 2 teams in dezelfde poule te wisselen: zo wordt degradatie van SKC dames 7 voorkomen.

Toch is SKC verre van blij als vorige week Leython D5* het universitair sportcentrum binnenloopt om tegen SKC5-met-speelsters-van-SKC7 te spelen. Leython loopt na een enerverende avond weer naar buiten met 5 punten op zak. Dit resulteert in een 9e plek, maar veilig is D6 nog steeds niet: maar 1 puntje boven SKC7 en 2 boven Setumup. 11e worden is degraderen.

*met aanvulling van D6.

Wikken en wegen

Afgelopen vrijdagavond staat in de laatste wedstrijd van het seizoen niet alleen de handhaving van D6 op het spel, maar ook het kampioenschap van tegenstander VCS. Met maar 2 punten achter op de nummer 1 die dezelfde avond tegen de nummer 3 speelt, maakt VCS nog serieus kans op het kampioenschap.

In de week voor de wedstrijd is er gewikt en gewogen door de teams, de tc en het bestuur. Uiteindelijk speelt toch D5 in de Bloemerd op veld 1 tegen VCS. D6 speelt ernaast een onbevangen wedstrijd tegen de nummer 3 uit de poule van D5. Ze winnen nog bijna een set ook.

De climax

Dames 5 speelt belabberd tegen VCS, een team met 2e-klasseniveau. VCS wint verdiend met 4-0. Beschaamd neemt D5 na de wedstrijd nog wel de kampioenstrofee in ontvangst van bestuurslid Anja Tijssen.

Met een drankje in de hand en een kampioensschaal op tafel begint het wachten. Al snel slaat de stemming om. Setumup heeft vanavond geen punten gehaald! Leython dames 6 blijft in de 3e klasse!!

Later op de avond blijken ook alle zorgen over het mogelijk-ontnemen-van-het-kampioenschap-van-VCS onterecht: de Waterlanders worden kampioen door 3-1 te winnen van de nummer 3. Dames 5 en dames 6 halen opgelucht adem.

Lees ook:

Meer nieuws

16-07-2024

Trainingsschema ’24/’25 bekend

De zomervakantie is pas net begonnen, maar de TC is al druk bezig geweest met de voorbereidingen voor komend seizoen....
Read More
21-06-2024

Gezocht: spelers voor het heren recreantenteam

Sportieve volleybalheren, dit is je kans! Komend seizoen kun je deel uitmaken van een nieuw recreanten volleybalteam spelend in de...
Read More
14-06-2024

Voorlopige teamindeling seizoen ’24/’25

Beste dames en heren,Hierbij de beoogde voorlopige(!) indeling voor het komende seizoen. Ontwikkelingen gedurende de zomer kunnen nog leiden tot...
Read More
14-05-2024

Help jij de sponsorcommissie met jouw netwerk?

Net als vele andere sportverenigingen in ons land heeft Leython DC te maken met financiële uitdagingen. Terwijl sport erg belangrijk...
Read More
14-05-2024

Leython DC MA1 bekerkampioen!

Leython DC MA1 wint voor het eerst bij de jeugd de beker van de Regio West. Door het winnen van...
Read More
09-05-2024

Komende zaterdag bekerfinale MA1 in Rijswijk, juich jij ze naar de overwinning?

De gewone competitie zit er alweer even op, maar ons eerste meisjesteam mag komende zaterdag nog aan de bak! Zaterdag...
Read More
1 2 3 80

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *