Leython DC dames 6 handhaaft – en hoe

Leython heeft ook  komend seizoen een 3e klasseteam! Met succes is in de tweede helft van het seizoen van alles uit de kast gehaald om degradatie van Dames 6 te voorkomen. Niet alleen dames 6 haalde vrijdagavond opgelucht adem…

Dames 6 2017-2018: Tina, Margriet, Myrthe, Boudewijn, Lonneke, Monique, Marjon (staand), Tanya, Moniek, Lotje, Marieke, Judith (zittend)

Horizontaal invallen

Hoewel ook dames 6 dit seizoen met een vol team start, is het al vroeg in het seizoen nodig om invallers te regelen. Gelukkig is sinds een aantal jaren ‘horizontaal invallen’ ook mogelijk: speelsters van D5 mogen ook spelen in D6. Je mag teams zelfs helemaal omwisselen. Maar hoe ver ga je hiermee?

Mixen of wisselen?

De laatste paar maanden van dit seizoen is het een terugkerend dilemma, waarover de meningen verdeeld zijn. Als begin februari het degradatierisico steeds groter wordt, doen een aantal speelsters van D6 een stap opzij om meer speelsters van D5 mee te laten spelen. Dan blijkt wel hoe belangrijk het is om op elkaar ingespeeld te zijn: de min of meer toevallige mix van D5 en D6 haalt niet de beoogde punten binnen.

 Ook SKC in nood

Eind maart haalt D5* wel 5 belangrijke punten binnen voor D6, tegen directe concurrent Setumup. Ook SKC heeft inmiddels een wisseltruc uitgehaald door 2 teams in dezelfde poule te wisselen: zo wordt degradatie van SKC dames 7 voorkomen.

Toch is SKC verre van blij als vorige week Leython D5* het universitair sportcentrum binnenloopt om tegen SKC5-met-speelsters-van-SKC7 te spelen. Leython loopt na een enerverende avond weer naar buiten met 5 punten op zak. Dit resulteert in een 9e plek, maar veilig is D6 nog steeds niet: maar 1 puntje boven SKC7 en 2 boven Setumup. 11e worden is degraderen.

*met aanvulling van D6.

Wikken en wegen

Afgelopen vrijdagavond staat in de laatste wedstrijd van het seizoen niet alleen de handhaving van D6 op het spel, maar ook het kampioenschap van tegenstander VCS. Met maar 2 punten achter op de nummer 1 die dezelfde avond tegen de nummer 3 speelt, maakt VCS nog serieus kans op het kampioenschap.

In de week voor de wedstrijd is er gewikt en gewogen door de teams, de tc en het bestuur. Uiteindelijk speelt toch D5 in de Bloemerd op veld 1 tegen VCS. D6 speelt ernaast een onbevangen wedstrijd tegen de nummer 3 uit de poule van D5. Ze winnen nog bijna een set ook.

De climax

Dames 5 speelt belabberd tegen VCS, een team met 2e-klasseniveau. VCS wint verdiend met 4-0. Beschaamd neemt D5 na de wedstrijd nog wel de kampioenstrofee in ontvangst van bestuurslid Anja Tijssen.

Met een drankje in de hand en een kampioensschaal op tafel begint het wachten. Al snel slaat de stemming om. Setumup heeft vanavond geen punten gehaald! Leython dames 6 blijft in de 3e klasse!!

Later op de avond blijken ook alle zorgen over het mogelijk-ontnemen-van-het-kampioenschap-van-VCS onterecht: de Waterlanders worden kampioen door 3-1 te winnen van de nummer 3. Dames 5 en dames 6 halen opgelucht adem.

Lees ook:

Meer nieuws

18-04-2024

“Nog eentje dan”: Luba Leython DC D1 – Kalinko D1

Na ons succes van afgelopen weekend, waarbij de promotie naar de eerste divisie al veilig was gesteld, stond ons vandaag...
Read More
08-04-2024

Luba Leython DC D1 promoveert naar eerste divisie!

Waar heel Nederland lekker aan het genieten is van de zon, mochten wij ons talent in Amsterdam laten zien tegen...
Read More
29-03-2024

Wedstrijdverslag: Leython MA1 naar bekerfinale!

Leython DC MA1 is op tijd vertrokken om voor de files van het paasweekend aanwezig te zijn in de sporthal...
Read More
28-03-2024

Leython DC MB1 ondanks goed spel niet naar bekerfinale

Leython DC meisjes B1 streed afgelopen dinsdag in de halve finale van de beker tegen Forza Hoogland uit Amersfoort. Leython...
Read More
26-03-2024

Luba Leython DC DS1 – Merkala Zaanstad DS2: “Strijdend ten onder”

De zon schijnt en de vogeltjes fluiten, wat betekent dat het einde van het zaalseizoen met nog 3 wedstrijden te...
Read More
20-03-2024

VCV D1 – Leython DC D1: “Feest in Veenendaal!”

Het was een frisse maar zonnige zaterdag. Nadat iedereen lekker eens wat vrije tijd had voordat er verzameld moest worden,...
Read More
1 2 3 79

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *