Mini’s Leython DC schrijven geschiedenis en plaatsen zich voor de finale van het NOJK

Op zaterdag 16 april om 8.45 stonden 7 enthousiaste mini’s met hun trainers, ouders en fans klaar bij De Does. Vol goede moed vertrokken Asilay, Arthur, Jan, Luka, Rafe, Sean en Yorell met hun trainers Eric en Marjolein naar Dordrecht voor de halve finale van het Nederlands Open Jeugd Kampioenschap (NOJK). Het toernooi waarbij clubs hun sterkst mogelijke team neer mogen zetten in elke leeftijdscategorie. Vaak spelen er bij de mini’s (tot 12 jaar) al kinderen die normaalgesproken al in de C of B jeugd spelen.

De mini’s van Leython DC spelen allemaal wel nog echt in de mini’s. Eenmaal in Dordrecht aangekomen konden we nog even kijken bij onze tegenstanders die al tegen elkaar moesten spelen. Na we de zaal verkend hadden en de ouders de tribune hadden geconfisqueerd mochten we de eerste wedstrijd starten tegen VC Spaarnestad. Een zeer sterkte en vooral lange tegenstander. In de eerste set werden we een beetje overdonderd. Met 18-25 verloren we die set. In de tweede set was de spanning er af. Onze servicedruk nam toe en met enthousiast spel wonnen we de set met 25-13. Een goed begin tegen zulke grote jongens.

Gelijk daarna speelden we tegen Zovoc. In een spannende wedstrijd werd de eerste set verloren met 22-25. De tweede set ging gelijk op. De mini’s van LeythonDC wisten hun zenuwen in bedwang te houden en trokken de set met 29-27 naar zich toe. Ook hier weer een gelijkspel.

Na twee uur pauze en een hoop kaartspelletjes later mochten we aantreden tegen de thuisploeg Next Volley Dordrecht. Een overwinning was nodig om zeker te zijn van een plek in de kruisfinale. Met gedegen spel werd er een ruime 2-0 overwinning geboekt. Een tweede plaats in de poule was hiermee een feit. Het was even afwachten wie 3e geworden was in de andere poule en dus onze tegenstander zou worden. Het bleek De Boemel uit Tuitjenhoorn te zijn. In de teambespreking werd afgesproken dat we ons eigen spel zouden gaan spelen met veel enthousiasme.

In heel Dordrecht was LeythonDC te horen. De eerste set werd dan ook overtuigend gewonnen met 25-11! De tweede set begon De Boemel iets meer weerstand te geven, maar uiteindelijk bleven de mini’s goed geconcentreerd spelen. Met slimme ballen haalden we de laatste punten binnen en wonnen we de set met 25-18. Een plek in de finale was hiermee een feit!! Voor het eerst in de geschiedenis van LeythonDC plaatst een team zich voor de grote finale van het NOJK!! De LeythonDC mini’s behoren tot de 8 beste miniteams van Nederland! Een super knappe prestatie! Op zaterdag 21 mei is de finale.