Mini’s LeythonDC naar halve finale NOJK

Op 26 februari werd de voorronde van het NOJK voor CMV-teams gespeeld in Sliedrecht. LeythonDC was erbij met een jongensteam. Eigenlijk was het een mixteam want er mag bij de jongens 1 meisje meedoen. Het team bestond uit Asilay(aanvoerdster), Jan en Jorell. Omdat er twee kinderen afwezig waren hebben Rafe (uit niveau 4) en Sean (uit niveau 5) ingevallen.

We begonnen gelijk goed met een overwinning in de eerste set tegen VC Polaris. Helaas was de servicedruk van VC Polaris in de tweede set wat sterker waardoor de wedstrijd in een gelijkspel eindigde. In de eerste set van de tweede wedstrijd konden we het goede spel uit de eerste set van de vorige wedstrijd doorzetten. Er was servicedruk en door goed passen en spelverdelen werd NextVolley in twee sets overrompeld. 

De laatste wedstrijd was tegen de thuisploeg en favoriet Sliedrecht Sport. De eerste set ging met een groot verschil naar Sliedrecht, ondanks het harde werken. In de tweede set spraken we af dat we voor elke bal zouden gaan en dat we ons enthousiasme niet zouden verliezen. Dat hebben we gedaan. Er ontstonden lange rally’s, ballen vanuit de tribune werden nog teruggehaald, meermaals werden er ballen opgedoken en konden we vervolgens hard aanvallen. We speelden ons beste spel van het toernooi en wonnen de tweede set en lieten Sliedrecht verbaasd achter. De prijs voor het goede spel is een plaats in de halve finale die op 16 april gespeeld gaat worden in Dordrecht. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.