Terugblik Super Saturday Twee

Dames 2 verzorgde pizza en toetjes

De tweede Leython DC Super Saturday zorgde 25 november voor een gezellig drukke Bloemerd. “Iedereen was erg enthousiast” vertelt Myrthe Sietsma, die met haar team (D6) het ‘wedkantoortje’ bestierde. “Gewoon weer een geslaagde dag!” vindt David Fortuin, die met Heren 3 vanaf ’s ochtends vroeg paraat stond. Heren 2 verzorgde weer het doldwaze Tribuneblad.

Vroege vogels

  • 09:00 uur: JC 2, MB 2, XR 4 tegen XR 5, JC 1
  • 11:00 uur: JA 1, MB 1, MA 2, MA 1

Om 9:00 uur waren er niet alleen jeugdteams aan het spelen, maar ook Mix 4 en Mix 5 waren vroeg uit de veren om tegen elkaar te spelen. Mix 5 wist voor het eerst dit seizoen een set te winnen! Wel staat het team nog steeds onderaan in poule Rijnland Recreanten Mix B.

Na de wedstrijden waren er voor de jeugd meer dan genoeg pannenkoeken en konden de kids sjoelen en tafeltennissen in Sportcafé Time-Out.

Rondje dames

  • 13:00 uur: DS 6, DS 2, DS 4

Beoogd kampioen Dames 4 begon de wedstrijd tegen de nummer 12 slecht. PQV kwam tot 22 punten. Gelukkig herstelden onze dames en kwam PQV in totaal niet verder dan 54 punten. Toch weer 4-0 dus.

Bij Dames 6 zat de bank lekker vol, met o.a. oud-voorzitter Nico Vreeswijk en zijn kleinkinderen. De kids zagen mama Monique en oma Marjon een spannend potje spelen. De 4e set was 29-27 en ook de 5e set wonnen onze dames van Castellum 2!

Publiekstrekker deze ronde was natuurlijk Dames 2. De zelfbenoemde ‘Dirks Angels’ verloren alleen de – altijd lastige – 3e set.

Yolande in actie in Leython DC Dames 2

Vijfsetters

  • 15:00 uur: DS 7, HS 1, HS 3

In speelronde 4 zorgden de vijfsetters van Heren 1 en Heren 3 voor flinke vertraging in het programma. Of lag het aan de bingo, die tegelijkertijd in de kantine gespeeld werd? Aan de wedstrijd van Dames 7 lag het niet, hoewel het ons nieuwste team toch bijna gelukt was een setje te winnen van de nummer 8. Heren 1 won van Nesselande 2. Potentieel kampioen Heren 3 verloor van Scarabee, nummer 3 in de poule.

Heren 1: Sander in de aanval
Heren 1: Aanvaller Eric doet voor mini Enea (op de bank) even voor hoe het moet.

 

Bekijk ook: Ook super zaterdag voor mini’s

Pizza!

  • 17:00 uur: DS 5, DS 3, HS 2, HS 4

Terwijl de eerste pizza’s aan de beurt zijn, doen Dames 3 en Dames 5 wat ze moeten doen: met 4-0 winnen. De koers naar het kampioenschap gaat nog steeds heel soepel, zeker voor Dames 5. De bezorging van de door Dames 2 bestelde pizza’s start iets minder soepel. Eveline de Zeeuw: “De eerste lichting pizza’s hebben ze bij mij thuis proberen te bezorgen ipv de Bloemerd!”

Dames 5: Esther kan ook prima op de buitenkant.

Heren 2 is er niet helemaal bij op Super Saturday. Met 4-0 wordt het team ingemaakt door de Waterlanders. Heren 4 wint met 3-1 en kan relaxed een hapje gaan eten. Eveline: “Er hebben uiteindelijk bijna 70 mensen meegegeten.

Even eten en dan naar Dames 1

Een volle tribune

  • 19:00 uur: DS 1

Uiteindelijk start de laatste speelronde om kwart voor 8, met 3 kwartier vertraging. Dames 1 zou graag iedere week zo’n volle tribune hebben als met Super Saturday. Deze keer helpt het ze niet. Ze vechten hard, maar maken geen kans tegen Inter Rijswijk, de nummer 1 in poule C van de 2e divisie.

Bij alle speelrondes verzorgde Dames 6 het ‘wedkantoortje’: wat worden de uitslagen in deze ronde? Myrthe: “Het wedkantoortje was echt een succes! We kregen veel positieve reacties en er deden in sommige rondes wel 30 tot 40 mensen mee”. Per ronde was er een chocoladeletter te winnen.

De derde helft

Het was weer hard werken voor het personeel van Sportfondsen. Ook na de wedstrijd van Dames 1 bleven vele Leythonners nog gezellig nagenieten van deze dag. Dat onze heren kunnen zingen, wisten we al (“Samen, Liefde”). Toen de puzzel met de snoertjes van de karaokeset opgelost was, kon iedereen ook nog wat andere liedjes ten gehore brengen. Eveline: “Wat mij betreft een groot succes!”

Op naar de derde editie van Leython DC Super Saturday.

Hoe was het eigenlijk vorig jaar? Lees meer over Super Saturday 2016

Meer Nieuws

22-11-2020

Vrijwilligers gezocht

We mogen hopelijk weer snel gaan volleyballen, maar om onze vereniging draaiende te houden zijn vrijwilligers nodig. Er staan nog...
Read More
15-11-2020

Bekendmaking Rabo ClubSupport voor beachhuisje

Op 18 november maakte Rabobank de uitslag bekend van de Rabo ClubSupport actie. Op Unity TV was de bekendmaking te...
Read More
15-11-2020

Tara (D1) in het Leidsch Dagblad

Misschien heb je haar al in de krant gespot: op zaterdag 7 november stond er in het Leidsch Dagblad een...
Read More
02-11-2020

Pietentraining 2020

Speciaal voor de mini's van Leython en al hun vriendjes komen er ook dit jaar weer pieten naar de volleybaltraining!...
Read More
alv
22-10-2020

Terugblik op de ALV

Op 13 oktober werd voor de tweede keer een online ALV gehouden. Vanwege corona logden leden in via Zoom om...
Read More
22-10-2020

Toch nog een beetje volleybal?

Vanwege de tweede coronagolf zijn de competitie en trainingen voor senioren stilgelegd. Gelukkig mogen de jeugdteams en mini’s wel door...
Read More
1 2 3 50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *