X2 naar het NOJK

17 Februari 2018 was het eindelijk zo ver. Het jongens CMV-team mocht voor het eerst in de geschiedenis van Leython DC aantreden in de halve finale van het Nederlands Open Jeugdkampioenschap.  Het team bestond uit Axel, Leonardo, Sven en Matteo uit de X2, Sanne en Taltos uit JC1/X2 en de coaches Bram, Marjolein en Eric. Om 9 uur stonden alle kinderen al te stuiteren bij De Does. Met alle trouwe supporters gingen we weer op naar Houten. In Houten hadden we al de voorronde van het NOJK gespeeld dus de zaal was inmiddels al bekend. De tegenstanders voor deze dag waren: Fusion uit Rotterdam, Prima Donna Kaas uit Huizen en Limes uit Vleuten.

 

Om 11 uur mochten wij onze eerste wedstrijd spelen tegen Fusion. Met heel veel zenuwen begonnen we aan de wedstrijd. In het eerste deel van de set konden we goed mee komen met het sterke Fusion. Ondanks heel goed verdedigend werk en een aantal hele mooie punten, scoorden we te weinig punten om set te kunnen winnen. Ook de tweede set was helaas voor Fusion.

 

Veel tijd hadden we niet  om bij te komen, want we mochten gelijk door met de wedstrijd tegen Prima Donna Kaas. Tja, deze wedstrijd kunnen we kort over zijn: te veel zenuwen en een zeer sterke tegenstander. Desondanks hebben we weer mooie acties gezien en de tegenstander heeft de wedstrijd niet cadeau gekregen. Na deze wedstrijd konden we even uitrusten. Met een pauze van zo’n 3 uur werden er spelletjes gespeeld en is er een hoop lol gemaakt. Ruim voor de wedstrijd gingen we al richting het veld om ons klaar te maken voor de laatste en beslissende wedstrijd. Winst in deze wedstrijd kon een plekje opleveren in de kruisfinale. Helaas was de concentratie een beetje op en kon het goede niveau niet de hele wedstrijd worden vast gehouden en ging de winst dus naar Limes.

 

Een plekje in de finale ronde zat er dus helaas niet in, maar wat hebben deze kinderen ontzettend goed gepresteerd en heel veel geleerd! Het niveau op dit toernooi is een stuk hoger dan de regionale CMV-toernooien. Wedstrijden spelen tegen kinderen die al C-topklasse spelen terwijl je zelf nog in de CMV speelt, is ook niet makkelijk. Het behalen van de halve finale met dit jonge en onervaren team was al heel knap (jongste speler is 8 jaar!). Er zijn maar weinig teams die kunnen zeggen: Wij horen tot de beste 16 jongens CMV-teams van Nederland!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *