Dames 1 op dreef

Op papier had Thor, de nummer 2 van de ranglijst, de beste kansen in de wedstrijd van zaterdag tegen Leython DC. Maar de Leiderdorpse volleybalsters waren op dreef en versloegen de gastvrouwen met 1-3.

De wedstrijd in Bergambacht startte een half uur te laat na wat onenigheid over een losliggende putdeksel in het veld, die door de zaalwacht goed werd verholpen, en ook een kapotte paal. Maar Leython DC was bepaald niet ontregeld door het uitstel en gaf Thor in de eerste set geen enkele kans (19-25).

In de tweede set waren de rollen omgedraaid en had Leython DC weinig in te brengen tegen een ontketend Thor (25-17).

In de derde set ging het gelijk op. Leython DC bracht op de service Dianne van der Eik en Yolande Zuijdgeest in die allebei direct een ace produceerden. Dit zette Thor weer onder druk en met goede verdedigende acties van Fleur de Groot en de aanvallen van Anne van Gimst werd de derde set nipt binnengesleept (23-25).

Daarna zat Leython DC lekker in de flow met een glansrol voor Anna van der Eik die liet zien dat er zeker met haar rekening dient te worden gehouden door de toekomstige tegenstanders. De set ging met 18-25 naar de Leiderdorpse ploeg die zich met deze overwinning steviger op de derde plek nestelt.

Meer nieuws over Dames 1

20-07-2017

Nationale Beker ronde 1 in De Bloemerd

Leython DC Dames 1 speelt de eerste ronde van de Nationale Beker op 16 september in thuishal De Bloemerd. Vanaf...
Read More
06-07-2017

Rene Leeflang wint met zijn team goud op World Transplant Games 2017!

Afgelopen maandag 26 juni speelde de volleybalploeg het toernooi op de World Transplant Games 2017, met als doel het prolongeren...
Read More
1 5 6 7

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *