Discussies tijdens ALV

Walter kijkt wie van de ‘obligatiehouders’ zijn geld terug gaat krijgen.

Tijdens de algemene ledenvergadering op 9 oktober leverden vooral de financiën van de club en een schorsing door Sportfondsen discussie op.

Weer verlies

Jos van der Lubbe leest het verslag van de kascontrolecommissie voor.

Leython DC draait voor het 2e jaar op rij verlies. Dat is nog geen probleem, want op dit moment heeft Leython DC nog genoeg reserves. Maar tijdens de vergadering lijkt iedereen het wel eens dat het tij wel gekeerd moet worden. In de begroting voor het huidige seizoen wordt rekening gehouden met een verlies van maar liefst €10.000. Dat is wel zorgwekkend.

Penningmeester Anja Tijssen (Mix2) heeft de financiën van het afgelopen seizoen voor de ALV netjes op een rijtje gezet. In mei ’17 was de verwachting dat seizoen ’17-’18 zou uitdraaien op verlies van zo’n €6000. Het uiteindelijke verlies blijkt gelukkig nog niet de helft.

In dat verlies is wel €2000 voorschot genomen op nieuwe investeringen in Leython Beach. Er zijn namelijk plannen voor een hoger hek, meer schaduw en andere opbergkast(en).

Hopelijk kunnen we er met z’n allen voor zorgen dat ook dit seizoen het verlies weer mee blijkt te vallen. Bijvoorbeeld door mee te doen aan de veiling, die later dit seizoen georganiseerd wordt.

Lening terugbetalen
Tijdens de ALV is geloot welke 3 ‘beachobligatiehouders’ hun geld terugkrijgen. Bij de aanleg van de beachvelden heeft Leython DC geld geleend van leden, die als dank daarvoor gratis beachlid zijn. Elk jaar krijgen 3 van hen hun geld weer terug en zijn ze dat privilege weer kwijt..

Schorsing door Sportfondsen

Lang verhaal kort… Sportfondsen heeft een van onze leden geschorst en vanuit de leden werd gevraagd naar het hoe en waarom. De ALV is niet echt de juiste plek om dat te bespreken, maar dat gebeurde toch. Afgesproken is dat enkele bestuursleden gaan op een ander moment met een aantal betrokkenen om tafel.

En verder nog…

Verder is Casper van Houten nu ook officieel scheidsrechterscoördinator (lees meer scheidsrechtersnieuws). En natuurlijk zijn nog de jaarverslagen besproken van de secretaris en de beachcommissie. Je kunt ze terugvinden in de mail die op 5 oktober verstuurd is naar alle leden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *