Doelstelling Leython DC H1 verdwijnt uit zicht in Bergambacht

Na een goede vertoning tegen VV Utrecht vorige week, die echter niet het gewenste puntenaantal opleverde, speelde Leython DC H1 afgelopen zaterdag uit in Bergambacht tegen Thor H1. Het werd wel weer eens tijd voor een winstpartij, aangezien de laatste overwinning dateerde van 1 december en het team sindsien slechts vijf punten uit vier wedstrijden bij elkaar had gesprokkeld.

De Leiderdorpers begonnen de wedstrijd in dezelfde opstelling als een week eerder, en ook dit keer pakte dat goed uit. De passing en verdediging was wederom goed op orde en de eerste set werd binnengesleept. In de tweede set ging het tot halverwege gelijk op, echter na een serie wissels verloor Leython de aansluiting. Op het einde van de set kwamen de mannen in het donkerblauw nog wel terug tot 23-24, maar daarna verzilverde Thor H1 haar matchpoint middels een door Leython ongelukkig verdedigde prikbal van de setter.

Het tweede deel van de wedstrijd ging het eigenlijk van kwaad tot erger wat Leython betreft. Thor H1 nam de controle en de gasten kwamen niet meer echt in de buurt van setwinst. De gezonde versnaperingen die door het trouwe uitpubliek aan onze mannen vlak voor de wedstrijd waren uitgereikt, bleken gezien het spel in de laatste set ook niet genoeg om de fut erin te houden. Het vijfde verlies op rij was een feit, de vierde plaats verdween achter de horizon en de plannen voor promotie kunnen voorlopig in de ijskast worden gezet, om er misschien pas na de zomer weer uitgehaald te worden.

Een opvallend gegeven is dat Leython DC H1 na de winterstop steeds goed begint aan de wedstrijden, om het vervolgens uit handen gegeven. In alle drie de wedstrijden na de kerst wist het team de eerste set te winnen, en tegen VV Utrecht werd ook nog de tweede set over de streep getrokken, maar daarna was het telkens klaar met de pret. Is het de leeftijd? De fitheid? Of het wisselbeleid? Dit is aan het team om zo snel mogelijk boven water te krijgen, om nog wat van de tweede seizoenshelft te kunnen maken.