Thuis het nieuwe jaar inluiden tegen Protos D1

Op zaterdag 20 januari mochten we na een pauze van een aantal weken de eerste competitiewedstrijd van 2024 spelen (is het te laat om jullie nog een gelukkig nieuwjaar te wensen?). We hadden er zin in en hadden lekker getraind de afgelopen week. Een extra uitdaging was overigens de kou deze zaterdag in de Bloemerd: gewapend met thermo’s betraden we het veld. Het beloofde weer een leuke wedstrijd te worden, zoals vaker tegen het eerste damesteam van Protos.

Bij deze thuiswedstrijd werden we versterkt door mini van de maand; Filip. Hij had er minstens zoveel zin in als wij, deed onvermoeibaar mee met de warming-up en speelde een mooie rally met ons tijdens het eerste punt.

We startten de eerste set sterk. Met voldoende servicedruk wisten we een ruime marge te houden de hele set lang. Aanvallend werden de gaten in het blok en in het veld gevonden. Met 25-17 trokken we overtuigend aan het langste eind.

In de tweede set bleef dan ook hetzelfde team staan en het lukte om het niveau van de eerste set vast te houden. Een botsing tussen Floor en Karlijn (die allebei vol overtuiging voor de bal gingen zoals we het graag zien) leek heel even te eindigen in een elleboogblessure voor Karlijn, maar gelukkig bleek dit mee te vallen! In deze set gaven we uiteindelijk nog wel onnodig wat punten weg, maar het was voldoende voor setwinst. Met 25-21 stonden we 2-0 voor in sets.

Dan de gevreesde derde set; altijd een valkuil. We speelden een wat rommeliger spel en maakten de punten minder makkelijk dan de eerste twee sets. Protos haalde veel ballen van de vloer en wij kregen meer moeite om te scoren. Het blok van Protos zat ook een stuk beter dicht dan de voorgaande sets. Boven de 20 punten werd het helaas wat spannender dan we wilden, maar het vertrouwen dat we ook deze set zouden pakken, was nooit weg, zo gaven we ook aan elkaar aan. Met 25-23 verzekerden we ons van de 3-0 en dus van de winst van de wedstrijd.

We waren erop gebrand om alle vijf de punten in Leiderdorp te houden. In de vierde set liepen we alleen helaas vanaf het begin achter de feiten aan. Protos speelde vrijuit en wij wisten de bal niet snel genoeg meer te scoren. We verslapten een beetje, mogelijk door vermoeidheid. Halverwege de set keken we tegen een flinke achterstand aan. Uiteindelijk maakten we een mooie inhaalslag, maar het was niet voldoende om het tij nog te keren. Protos pakte zo de laatste set met 21-25.

Ondanks de laatste set zijn we blij met de vier punten, waarmee we onze positie in de top 3 hebben verstevigd. Op naar volgende week, tegen Taurus D1 (uit), waar ook D2 naast ons zal spelen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *