Luba Leython DC D1 – Taurus D1: volle punten in Leiderdorp

Afgelopen zaterdag, 14 oktober, ging het eerste damesteam van Leython DC de strijd aan tegen Taurus (Houten). Nadat Leython dames 2 op vrijdag al een goed voorbeeld had gezet tegen dames 2 van Taurus, zij wonnen namelijk met 4-0, waren wij vastbesloten om te laten zien dat alle punten in Leiderdorp gingen blijven. Een welkome verrassing was dat de kantine in de Bloemerd ons toch koffie kon schenken, onze dank is groot, bestuur!

De eerste set startten wij met Dana, Evi, Jules, Emy, Floor, Claudia en G (Anne). Na het spectaculaire optreden van onze mini die een punt scoorde, moesten we zelf aan de bak. Deze set verliep goed, we scoorden makkelijk en werden voornamelijk geholpen door de vele foutjes van Taurus. Maar we blijven kritisch, er moest netter gespeeld worden voor de volgende set. De set trokken we zonder stress naar ons toe en maakten er 25-13 van.

De tweede set moest dus netter, zakelijker, maar met net zoveel energie en vertrouwen. Dit lukte uitstekend, de sfeer zat er lekker in en ook deze set hebben wij gewonnen met een stand van 25-12.

Daarna kwam de befaamde derde set. We wilden hoe dan ook alle punten in Leiderdorp houden. Dit betekende dat we het gas erop moesten houden en vol lef moesten blijven spelen – dit betaalde uit in een overwinning met 25-19.

Set vier werd wat spannender voor de kijkers, maar ondanks dat is bij ons het vertrouwen niet weggeweest. Er is flink gewisseld en tijdens de wedstrijd heeft iedereen een bijdrage in het veld kunnen leveren. Ook Tess (jeugd/dames 2) heeft haar puntjes meegepakt in deze set. Na een setpoint tegen te hebben gehad keerden wij het tij en trokken ook het bonuspunt naar ons toe door met 27-25 te winnen. De 5 punten blijven dus in Leiderdorp!

Volgende week zijn wij een weekje vrij in verband met de herfstvakantie. 28 oktober staat de volgende wedstrijd op de planning in Leidschendam tegen VOLEVO.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *