Week van ‘eersten’ voor Leython DC H1

Na een moeilijke competitiestart, waarbij geen punten weggehaald konden worden uit Den Haag tegen titelfavoriet Kalinko, was het aan de heren van Leython DC H1 om met een reactie te komen. Dit moest gebeuren in meteen een cruciale week waarbij het team drie wedstrijden zou afwerken in zeven dagen tijd.

De week startte in de Galgenwaard tegen het eveneens hoog aangeschreven VV Utrecht H4. In de luwte van veld zes moest onze blauwe papacolonne zich wederom gewonnen geven, echter niet zonder op spectaculaire wijze de derde set uit het vuur te slepen. Op matchpoint wist Bart Kamphorst, na een goede verdedigende actie van Mathijs van den Hurk, met een zij-/ achterwaartse prikbal vanuit sprong de tegenstander te verrassen op de midachterpositie. Ondanks de nederlaag heerste het algemene gevoel dat er een stuk beter partij was geboden dan een week eerder. Het eerste punt was binnen.

Je gelooft het pas als je het ziet: Bart Kamphorst benut setpoint in Utrecht op unieke wijze

In een sfeerloze hal, echter niet in Katwijk maar in Delft (Den Hoorn), was het vier dagen en een tussentijdse training in de Hoftuin later tijd voor de eerste ronde van de beker tegen Delta H1. Naast dat kersvers Leython-spelverdeler Ramon Grotens deze wedstrijd niet zou willen verliezen tegen zijn voormalige en gedegradeerde volleybalmakkers, was het voor het hele team belangrijk om eens te proeven van de winst en zo in de juiste stemming te komen voor de competitie.

Tijdens de eerste twee sets was het scoreverloop zoals je zou verwachten tegen de Delftenaren die zich, voor een groot deel spelend in hun Punch-tenue, dit jaar in de promotieklasse zullen moeten vermaken. Overigens zal dit niet zo’n probleem zijn, aangezien het daar altijd een feest is. Leython stond niet meer dan vijftien punten af in ieder van de twee openingssets, onder meer door een pancake van libero Lucas Akerboom, die volgens velen niet reglementair werd uitgevoerd maar volgens de scheidsrechter wel. Daarna echter liet Leython de teugels een beetje vieren.

Over vieren gesproken: dit was ook het aantal sets dat zij uiteindelijk moesten spelen. Het kwam dus allemaal goed voor de Leiderdorpers, maar gezien het late aanvangstijdstip en het feit dat er over iets meer dan 40 uur alweer een competitiewedstrijd te wachten stond, deden de heren met het verlies van de derde set vooral qua tijdsmanagement geen goede zaken. Hoe dan ook was de eerste ronde van de beker succesvol afgevinkt.

Op vrijdag kwam Thor H1 naar de Does. Helemaal uit Bergambacht kwamen ze om 18.30 de sporthal binnengelopen alsof dat de normaalste zaak van de wereld was. Als jij dat ook denkt, probeer dan maar eens op een reguliere vrijdag eind van de middag die rit te maken en op tijd te zijn. Dat is een boel werk, zullen we maar zeggen.

Toch zal de terugrit langer hebben gevoeld voor de mannen van Thor. Ze hadden het namelijk voor elkaar gekregen om vier punten te laten liggen in Leiderdorp. Volgens hun eigen lezing hadden wij deze punten zelfs gestolen, maar zij hebben ons die punten toch echt helemaal zelf gegeven.

Na het eerste punt op zaterdag en de eerste ronde beker op woensdag eindigde de week van de mannen van Leython DC H1 met de eerste en broodnodige competitieoverwinning. En dat in hun eigen thuishal de Does. Want als de training van H1 niet naar de hal komt, dan komt de hal maar naar H1: waar in het begin van het seizoen nog gemopper klonk dat het team niet in wedstrijdhal de Bloemerd traint, werkte het personeelstekort bij Sportfondsen hen in de hand waardoor trainingshal de Does opeens ook de wedstrijdhal werd. Heren één lacht het laatst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *