Leython DC H1 behoudt vierde plek dankzij punt tegen Taurus H2

De vierde plaats, normaal een positie op de ranglijst waar weinigen om geven. Dit seizoen lijkt het voor Leython DC H1 echter volledig te gaan draaien om deze waardevolle eindklassering. Daarbij is er een goede kans dat het tot in april spannend blijft wie op deze plaats eindigt, want de concurrentie is groot. Op dit moment staat Leython samen met Thor H1 en VCV H1, de nummers vijf en zes, in punten gelijk. De bovenste drie teams hebben inmiddels een gaatje geslagen. Natuurlijk kan er nog van alles gebeuren in het komende halfjaar, maar in ogenschouw nemende dat Leython DC H1 met vrij ruime cijfers verloren heeft van deze drie teams lijkt het niet waarschijnlijk dat de Leiderdorpers op een podiumplek gaan eindigen.

Het mooie is dat zo’n podiumplek, hoewel erg prettig, niet per se nodig is om promotie af te dwingen naar de Tweede Divisie. Aangezien er komend seizoen door de NeVoBo in de top van de volleybalpiramide een extra niveau wordt gecreëerd, mag in het huidige jaargang ook de nummer vier van de Derde Divisie hopen op promotie via P/D-wedstrijden. Na een stroeve start op bezoek bij twee ploegen die nu in de topdrie staan, Kalinko H1 en VV Utrecht H4, knokten de donkerblauwe heren zich gestaag terug om enkele weken terug de vierde plaats te bemachtigen. Tussendoor werd alleen verloren van VOC Maarssen H1. Afgelopen vrijdag kwam hier echter een nieuwe nederlaag bij, uit in Houten bij lijstaanvoerder Taurus H2.

Na een pass van libero Lucas staan aanvallers Jelle (9), Sven (7), Wijnand (4) en Casper op scherp om de bal in te slaan. Spelverdeler Niels kiest voor de optie op diagonaal. Het side-out spel van Leython DC was goed op orde in de eerste set.

De heren uit Leiderdorp wisten vooraf dat het een flinke kluif zou worden om hier een resultaat weg te slepen, maar na een enthousiaste warming-up begonnen ze fel en scherp aan de wedstrijd. De servicedruk lag hoog en de passing was solide. Spelverdeler Niels van Splunter wist hierdoor zijn aanvallers goed te bedienen. Leython bouwde begon met een indrukwekkende voorsprong aan de big points, waarin Taurus iets opkrabbelde. Het was voor de mannen uit Houten niet genoeg om te voorkomen dat ze de eerste set moesten prijsgeven. Leython leidde in de wedstrijd tegen de nummer één en het enthousiasme bij de Leiderdorpers was groot.

In het vervolg van de wedstrijd bleek echter waarom Taurus H2 op dit moment bovenaan staat. De mannen van het thuisteam, met een gemiddeld behoorlijk lagere leeftijd dan de gasten, deden er een flinke schep bovenop. De passlijn van Leython had een stuk meer moeite met de stabiele en gevarieerde opslagen van de tegenstander. Bovendien bleek het side-out spel van Taurus ijzersterk. Leython haalden bij vlagen nog steeds een hoog niveau, maar miste de consistentie om het de tegenstander echt nog moeilijk te maken. De grootste opleving beleefden de mannen uit Leiderdorp in de eerste helft van de derde set, toen zij hun eigen side-out en service weer behoorlijk op orde kregen. Het laatste derde deel van de set konden de mannen dit helaas niet meer volhouden en liep Taurus toch weer weg.

Uiteindelijk moest Leython DC H1 genoegen nemen met een punt, en dit bleek precies genoeg om op de vierde plek te blijven staan en niet te zakken naar plek zes. Ook was er optimisme over het goede niveau dat de ploeg bij vlagen wist aan te tikken. De laatste wedstrijd voor de winterstop, in De Bloemerd tegen Inter Rijswijk H3, zal bepalen of ze ook tijdens de feestdagen op die felbegeerde plaats staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *