Leython D1 – Zaanstad D1

10 december 2023

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: wij waren niet best en Zaanstad was gewoon beter! We kunnen er lang of kort over doen maar dat is eigenlijk de conclusie van afgelopen zaterdag.

We mochten aantreden in het altijd mooie Zaanstad. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden aangezien Zaanstad goed bezig was de laatste tijd en ook hartstikke netjes in de top 4 staat.  Na het nuttigen van onze gebruikelijke kopjes koffie gingen wij volle moed de kleedkamer in. De boodschap van Krijn was duidelijk: ons eigen spelletje laten zien en de rest zal van zelf komen, met de kleine sidenote dat we, zoals gebruikelijk, over ons ‘theewater’ moesten gaan bij de warming up.  Na nog een motiverende peptalk van ons Floor was het tijd om de zaal in te gaan.

Na een goeie warming up waar iedereen zo goed als over haar ‘theewater’ heen is gegaan  starte we de wedstrijd met Dana, Evelien (ja ja op de dia, dat kan die vrouw ook), Floor, Claudia, Karlijn, Jules en Fleur. De set ging redelijk gelijk op. We konden de blokkering goed dicht lopen maar het lukte Zaanstad toch om slim te scoren.  Beide teams hadden ‘moeite’ met de bal in serveren. Maar toch was Zaanstad in deze set de betere partij (23-25).

De tweede set… daar zullen we kort en krachtig over zijn: het was het ook niet. Hoewel ons Emy op de plek van Karlijn kwam en weer prachtige ballen door het midden beukte kregen we moeilijk grip op de lastige service, die dit keer wel opvallend vaak in viel, van Zaanstad en konden niet ons eigen spelletje spelen. We kwamen nog erg dicht bij maar helaas, het mocht niet baten (14-25).

De derde set, tijd om het tij te keren met Evi en G binnen de lijnen. Dit lukte de hele set heel goed en waren wij misschien wel de betere partij en giga gebrand om deze te winnen en er een 5 setter uit te halen… Want ja daar zijn we dol op, die 5 setters, dit seizoen: het mocht niet baten. Maar in de big points kregen wij een service reeks tegen en wisten we het niet af te maken (25-27)

A goed a fijn, hartstikke balen en ook voor het eerst dit seizoen dat we 3-0 achterstonden, dus waren we extra gebrand om deze set wel te winnen en te laten zien waarom wij ook in de top 4 horen. Kunnen concluderen dat dat aardig is gelukt en we die set gewoon zakelijk binnen hebben gehaald (20-25)

Nogmaals, balen! Maar goed! Koppies op en op naar zaterdag waar de dames uit Amsterdam ons komen bezoeken in de Bloemerd. Laatste wedstrijd van het jaar én ook nog eens thuis, nou hup we zien jullie daar!! Gegroet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *