Leython DC MC1 strijdend ten onder in bekeravontuur

Het bekeravontuur van Leython DC MC1 begon op donderdag 30 november in de tweede ronde in Zevenhuizen tegen ZVH MC1. De eerste ronde was MC1 namelijk vrijgeloot. ZVH MC1 had een aantal dispensatiespeelsters dus een mooie uitdaging.

Met een 3-0 overwinning werd het hardwerkende ZVH MC1 aan de kant gezet. Een wedstrijd waarin veel geoefend kon worden op bovenhands serveren, sprongservices en 3-meter aanvallen. Op naar de 3e ronde!

Doordat in de beker de C en B-jeugdteams in dezelfde competitie zitten kan er dus een C-team tegen een B- team spelen. In deze ronde troffen de meiden Monza MB1 uit Monster. Een 1e klasse B team. Even wennen wel, want nu moest het net op 2.24m in plaats van 2.15m. Gelukkig was daar al even op getraind en waren er al wat oefenpotjes tegen Leython MB2 gespeeld (MB2 bedankt!).

De meiden konden dus op vrijdagavond 12 januari vol energie en enthousiasme in Monster aantreden. Met veel servicedruk en heel hard werken werd de 1e set binnengehaald met 11-25. Dit hadden de meiden van Monza (met zelfs een A-jeugd speelster) niet helemaal zien aankomen. De tweede set werd erg spannend en trok MC1 net aan het kortste eind (28-26).

Gelukkig geeft Leython MC1 niet zomaar op. Er werd goed geserveerd en ballen werden slim weggelegd en daarmee werd set 3 met 17-25 gewonnen. De meiden voelden dat een overwinning mogelijk zou zijn, dus met veel enthousiasme werd set 4 gestart en uiteindelijk met 15-25 binnengehaald. Met een 3-1 overwinning was een plaats in de kwartfinale een feit! Een zeer knappe prestatie van Leython MC1. Alle andere C-jeugd teams waren inmiddels al uitgeschakeld in de beker.

In de kwartfinale was Forza Hoogland MB1 uit Amersfoort de tegenstander. Een team uitkomend in de Topklasse en momenteel op de 1e/2e plek. Leython MC1 mocht in Amersfoort aantreden tegen dit team op een doordeweekse dag. Een beetje onhandig want Amersfoort is best een eindje rijden en de meiden moeten ook wel weer op tijd naar bed. Een logische keuze had kunnen zijn om de wedstrijd niet te spelen, maar dan ben je bij Leython MC1 aan het verkeerde adres.

Forza Hoogland was gelukkig bereid om rekening te houden met onze reisafstand en het feit dat we niet te laat konden spelen. Om 16.15 vertrokken de eerste meiden al richting Amersfoort omdat om 18.30u de wedstrijd gepland stond. Een topklasse B team tegen een hoofdklasse C team. Tja, wat kan een C-team nou tegen een tegenstander van zulk formaat? Nou, oke misschien (nog) niet winnen, maar in ieder geval laten zien dat ze niet zo makkelijk over C’tjes moeten denken.

Er werd afgesproken om hard te werken, plezier te maken en te durven. En dat hebben de meiden zeker laten zien! MC1 kon bij vlagen goed meekomen met het niveau van Forza Hoogland MB1 door goed te serveren en zo veel mogelijk ballen terug te spelen. In de tweede set wisten de meiden met goede servicedruk en een aantal aces zelfs een voorsprong te pakken van 2-8! Er werden aanvallen gescoord, ballen vanuit allerlei hoeken teruggehaald, harde aanvallen van de tegenstander werden verdedigd en er werd door MC1 zelfs af en toe geblokkeerd! Uiteindelijk werd er 3-0 verloren (25-14, 25-16 en 25-22), maar de laatste set werd nog erg spannend.

De coaches van Forza Hoogland hebben deze wedstrijd meerdere time-outs moeten nemen. Echt een verdienste van het goede spel van Leython MC1. Met opgeheven hoofd en het gevoel alsof MC1 toch een beetje gewonnen heeft, kunnen we wel zeggen dat dit een mooi voorbeeld is van strijdend ten onder gaan. Helaas nu uitgeschakeld in de beker, maar wel een mooie ervaring rijker!

In de halve finale van de beker mag Leython MB1 het op gaan nemen tegen Forza Hoogland MB1 in Amersfoort. Succes MB1!!!