Luba Leython DC D1 wint onderlinge strijd om de derde plek

Zaterdag 2 maart reisde Leython Dames 1 af naar Koog aan de Zaan waar de wedstrijd tegen Zaanstad DS1 op het programma stond. Door uitloop van de voorafgaande wedstrijd begonnen wij een half uur later aan de warming-up. Het doel voor vandaag was duidelijk: zoveel mogelijk punten meenemen naar Leiderdorp.

De eerste set begonnen we met Dana op spelverdeling, Evi als diagonaal, G (Anne) en Floor als passer-lopers, Emy en Karlijn op midden en tot slot Fleur als libero. De eerste set ging redelijk gelijk op. Vooral in onze service wisten wij nog niet echt reeksen te pakken en serveerden geregeld achter de achterlijn in de felgroene zaal waar diepte lastig in te schatten was. Over en weer werden mooie punten gescoord. Helaas trok Zaanstad de eerste set aan het langste eind en wonnen de set met 27-25.

De tweede set begonnen we met dezelfde opstelling als in de eerste set. Tot 9-7 ging het redelijk gelijk op. Daarna kwam Karlijn met een mooie serviceserie. Hierdoor konden wij het spel gaan domineren. De afstemming tussen Emy en Dana liep als een trein waardoor Emy het ene na het andere punt scoorde. Op 18-11 voor, nam Zaanstad een time-out. Dit deed ons niks. We pakten daarna de draad weer op en Anne serveerde tot 22-12 voor. Die voorsprong gaven wij niet meer weg en wonnen de set eenvoudig met 25-16.

Onder het motto ‘never change a winning team’ begonnen we met dezelfde basis als de eerste sets. Al snel wisten we door een serviceserie van Anne en Emy een gaatje te slaan tot 8-3. Zaanstad scoorde her en der mooie punten, maar kwamen niet echt in hun spel. Wij daarentegen speelden een van onze beste sets van het seizoen. Fleur had zo ongeveer alles in de verdediging, de passlijn stond goed én Dana kon alle aanvallers goed bedienen. Hierdoor wonnen we vrij eenvoudig de derde set met 25-16.

Iets om door te zetten in de vierde set zou je zeggen. Helaas was niets minder waar. De geest was uit de fles en al snel stonden we tegen een 5-11 achterstand aan. Een dubbele wissel met Evelien en Tara kon het tij ook niet keren. Met Evi en Dana in het veld ging het ook even niet. Op 8-19 achter kwam Evelien er weer in voor Dana. Het doel was zoveel mogelijk punten nog maken om met een goed gevoel de  vijfde set te starten. Uiteindelijk zijn we nog tot 15 punten gekomen maar daarna was de koek echt op voor de vierde set. 15-25 verloren.

Dan moest het maar in de vijfde set gebeuren. De basis uit de eerdere sets begon weer. Met een killer service van Dana begon set vijf goed. Zij bracht ons naar een 8-0 voorsprong. Deze voorsprong gaf ons een uitgerolde rode loper naar de overwinning. Met verzorgd spel en nog een afsluitende service serie van Emy wonnen wij de vijfde set overtuigend met 15-6.

Drie punten gaan dus mee terug naar Leiderdorp! We kijken terug op een wedstrijd met hoge pieken en diepe dalen (lees set 4 haha). Maar uiteindelijk hebben wij ons toch herpakt en de overwinning meegenomen. We hebben de avond afgesloten bij de Gele M naast de Zaanse huisjes en daarna moe maar voldaan terug naar Leiderdorp.

Volgende week spelen wij weer een thuiswedstrijd tegen Compaen DS1. Over de uitwedstrijd willen wij het niet meer hebben, maar laten we het erop houden dat we gebrand zijn op revanche. Kortom, kom aanstaande zaterdag, 9 maart om 15.30 uur naar de Bloemerd voor een spektakel.