Leython DC H1 weet eindelijk weer wat winnen is

Het eerste herenteam van Leython DC heeft in dit wisselvallige seizoen van veel ploegen al een keer gewonnen, maar inmiddels ook van bijna iedereen een keer verloren. Tot nu toe wist alleen VV Utrecht H4 onze Leiderdorpse mannen twee keer te verslaan, nadat Leython H1 in de thuiswedstrijd op 2-0, 16-9 de wedstrijd uit handen gaf. Om te voorkomen dat VOC Maarssen op dit korte lijstje van niet-verslagen tegenstanders terecht zou komen, moesten de jonge, maar toch steeds ouder wordende vaders een uitoverwinning boeken. Dit omdat de thuiswedstrijd eerder in het seizoen met 1-3 verloren was gegaan.

De plaatselijke sporthal in Maarssen, die ruimte bood aan niet meer dan één volleybalveld plus een toch wel gezellige tribune, was het decor voor de donkerblauwen uit Leiderdorp op de late zaterdagavond van 2 maart. Onze heren arriveerden op tijd, om een lekker bakkie koffie te kunnen nuttigen in de kantine annex lokale bruine kroeg. Ze kwamen echter bedrogen uit, want deze drinkgelegenheid werd verbouwd en was gesloten. De kleedkamer en de tribune in de zaal waren de enige plekken om te zitten deze avond.

Na deze wat onorthodoxe voorbereiding begon Leython DC H1 toch scherp aan de wedstrijd. Geholpen door een boel foutservices van het thuisteam trokken de mannen de eerste set over de streep. Helaas wisten ze dit goede begin niet vast te houden, maar in de derde set gebeurde er werkelijk iets bijzonders. Leython H1 won deze set, en het was voor het eerst sinds 15 december dat het team de derde set wist te winnen. Klaar om nog meer negatieve reeksen te doorbreken, startten de heren aan set vier.

Een vierde set winnen, dat was nog langer geleden. Op 1 december won Leython die set voor het laatst. Dit was ook de dag dat het team voor het laatst een wedstrijd had gewonnen. Deze vierde set ging tot halverwege gelijk op, Leython speelde prima en het leek een dubbeltje op zijn kant te worden. Op een stand van 15-15 bracht de coach echter een aantal wissels in, en dit pakte desastreus uit. Er ontstond verwarring in de passlijn, en mede door twee vakfouten en het verlies van concentratie werd de set met 25-17 wegggeven. Een ongelukkige gang van zaken.

Op een gewonnen vierde set zal Leython DC H1 nog even moeten wachten, maar dit geldt niet voor een gewonnen wedstrijd. Ondanks het kwalijke verloop van de vierde set rechtten onze heren de rug en wonnen de vijfde set soeverein. Voor de wedstrijd had Jelle al een seintje gegeven aan zijn ouders, die de Leython H1-wedstrijden trouw als geen ander volgen, en zij zorgden voor wat lekkers te drinken op de tribune na afloop. De dank van de spelers was groot.

De eerste overwinning sinds 1 december was een feit en daarmee blijft het team rustig hangen in de brede middenmoot. Nog wat meer feitjes: het was de eerste overwinning in een vijfsetter van het seizoen en pas de tweede vijfsetter in totaal. Bovendien blijven er nu nog maar drie tegenstanders over die Leython DC H1 dit seizoen zowel uit als thuis kunnen verslaan. Komende vrijdag speelt het team thuis tegen VCV H1, wat dan weer een van de weinige tegenstanders is waarvan Leython twee keer in één seizoen kan winnen. Half acht in de Bloemerd, komt dat zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *