Luba Leython DC D1 neemt revanche op Compaen

Op 8 maart was het zover, we mochten ons opmaken voor de thuiswedstrijd tegen Compaen DS1. En zoals eerder geschreven waren we gebrand op een revanche. We konden het veld alleen nog niet gelijk op, Leython DS3 speelde hier namelijk nog een 5-setter voor ons. De hoogste tijd om alvast taken te delegeren dacht onze Floor. Dit was een succes, want zodra het laatste fluitsignaal klonk en Leython DS3 haar overwinning had binnengesleept, bouwden wij in een recordtempo het veld om. Klaar voor de start!

Of toch niet helemaal? G’s bovenbeen besloot na de warming-up niet mee te willen werken en er ontbrak een mini-van-de-maand om ons te helpen met de eerste service. Gelukkig lieten we ons hierdoor niet van de wijs brengen en konden we nu dan echt beginnen.

We begonnen met Dana, Evi, Karlijn, Emy, Clau, Floor en Fleur op libero. In het begin waren we nog niet helemaal scherp, maar de set ging behoorlijk gelijk op en er werd hard gewerkt. De rally’s duurden lang en we hadden moeite met het sluiten van de blok met de lange lijnen en snelle ballen die ze speelden. Na een spannend besluit van de set haalden we de winst naar onze kant. 

In set 2 trokken we helaas aan het kortste eind. Wij speelden te veel ballen in de richting van de libero en die had ze allemaal. Het lukte vooral niet om ballen te scoren. Wat wissels brachten frisse energie, maar toch mocht het niet baten en de winst van deze set ging helaas naar Compaen. 

In set 3 & 4 floreerden we weer. Het verschil zat hem in het feit dat we niet meegingen in de eindeloos lange rally’s maar ze zelf sneller beëindigden met een punt. De servicedruk ging omhoog en we waren beter in staat de libero te mijden. Ook zat onze eigen blok een stuk beter waardoor het gemakkelijker werd in de verdediging. En we waren ontzettend scherp aan het net. Scherpe netrandballetjes gingen netjes bij Compaen op de grond. Uiteindelijk sloten we zo de wedstrijd af met 25-16 en renden we naar het midden van het veld met een ultiem blije Krijn. Nog nooit tevoren was Krijn zo blij met een overwinning. Daar leefden wij ook van op.

Aanstaande zaterdag reizen we af naar Veenendaal voor een wedstrijd tegen VCV DS1. Nog maar 4 wedstrijden te gaan en de derde plek nog steeds aan ons, wij kijken er naar uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *